Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a declarat, joi, ca se refera foarte des in discursurile sale la statul de drept si la mediul de afaceri din Romania deoarece a primit instructiuni in acest sens de la presedintele american, relateaza Mediafax.

"Oamenii ma intreaba deseori aici, in Romania, de ce vorbesc atat de des despre statul de drept si despre mediul de afaceri de aici. Vorbesc pentru ca presedintele SUA mi-a solicitat sa fac acest lucru", a spus ambasadorul american intr-un discurs rostit la o conferinta de presa la Parlament.

El a spus ca un alt motiv pentru care se refera frecvent la situatia din Romania este existenta unui parteneriat strategic intre cele doua tari.

Gitenstein a amintit ca acest document fixeaza ca prioritati pentru Romania consolidarea statului de drept, dar si promovarea unui mediu de afaceri mai sanatos.

"Parteneriatul strategic pe care tarile noastre tocmai l-au incheiat in septembrie fixeaza ca prioritati pentru Romania consolidarea statului de drept, promovarea unui mediu de afaceri mai sanatos, inclusiv cu mai multa transparenta si integritate publica", a spus el.