Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au trimis in judecata patru persoane din Bucuresti, acuzate ca au cumparat fictiv produse de pe eBay.com, fiind inselate astfel peste 200 de persoane cu suma totala de un milion de USD.

Potrivit unui comunicat al DIICOT citat de Agerpres, Petru Alexandru Deaconu, 29 de ani, Orlando Onciulencu, 33 de ani, Andreiana Naumencu, 30 de ani si Victor Gheorghis, 22 de ani, vor fi judecati de Tribunalul Bucuresti pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, infractiuni informatice, fals privind identitatea si trafic de droguri de risc.

Procurorii sustin ca inculpatii au creat conturi fictive pe site-ul companiei americane www.eBay.com, folosind numele unor cetateni din SUA si au participat sub aceste identitati fictive la licitatii pentru vanzarea unor obiecte de valoare, in special ceasuri si bijuterii.

Produsele erau expediate prin intermediul unor firme de curierat si ridicate de catre inculpati, care prezentau acte de identitate falsificate.

Procurorii DIICOT au identificat un numar de aproximativ 200 de parti vatamate care au expediat bunurile la adresele comunicate de catre inculpati, fara a mai primi insa pretul stabilit.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 1 milion USD.

Cu ocazia perchezitiei domiciliare efectuate la locuinta lui Petru Alexandru Deaconu a fost descoperita si cantitatea de jumatate de kilogram de cannabis. Drogurile proveneau din Olanda si erau destinate comercializarii pe raza municipiului Bucuresti.