Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat, miercuri, ca Politia Romana cheltuieste lunar, pentru combustibil, doua milioane de euro, potrivit Agerpres. Ministrul Internelor a adaugat ca, in urma unui control demarat la nivel national, ca exista cantitati destul de mari de benzina care nu pot fi justificate.

"Lunar, Politia Romana investeste in combustibil aproximativ doua milioane de euro. (...) Am demarat un control la nivel national, au fost verificate 182 de unitati, la unele am gasit si anumite deficiente. Suntem intr-un moment in care cercetarile merg inainte, sa vedem ce s-a intamplat si cantitatile pe care practic nu le gasim sunt destul de mari. Vom lua masuri. Cel ce se face vinovat de aceste nereguli va plati", a declarat Igas.

Intrebat la ce suma se ridica frauda in cazul combustibilului, ministrul a spus ca nu se poate pronunta pana la finalizarea cercetarilor, adaugand ca acestea se vor termina intr-un termen scurt.

"Eu stiti ca sunt mereu cu piciorul pe acceleratie si nu accept termene foarte lungi", a spus ministrul de Interne, dupa audierea de la comisiile de buget ale Camerei Deputatilor si Senatului pe marginea proiectului de buget al MAI pe 2012.

Din ordinul ministrului Administratiei si Internelor, Directia Generala de Audit din cadrul MAI a efectuat, in perioada 14-18 noiembrie, o misiune de audit in scopul determinarii faptice a stocurilor de carburanti, a modului de tinere a activitatii contabile, precum si a executarii inventarierii carburantilor in cadrul unitatilor ministerului, informeaza MAI.

Directia Generala de Audit din cadrul MAI a verificat 182 de unitati ale inspectoratelor de arma a (Politie, Jandarmerie, IGSU, IGAv. etc), constatand lipsa a zeci de tone de motorina si benzina. Cauzele sunt anchetate de procurori, informeaza Mediafax.

In cadrul controlului s-a constatat o lipsa de 24,3 tone benzina si 8 tone motorina la IPJ Tulcea. De asemenea, s-au constatat lipsa a 13,34 tone benzina si 3,5 tone motorina la IPJ Arad (cauza fiind cercetata de Parchetul de pe langa Tribunalul Arad), a 0,9 tone benzina si 9,16 tone motorina la ISU Sibiu, pentru care a fost sesizat Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Cluj, a 2 tone benzina si 3,76 tone motorina la ISU Brasov, fiind sesizat Parchetul Militar Brasov si a 0,8 tone benzina la IPF Timis, situatie aflata in cercetare de catre organele unitatii.

Totodata, s-au constatat deficiente in tinerea si inregistrarea in contabilitate a cantitatii de carburanti, in modul de executare a inventarierilor lunare, precum si a modului de depozitare a carburantilor.

Citeste si VIDEO Zeci de tone de carburanti lipsesc de la 182 de unitati din subordinea Ministerului de Interne