Ziarul spaniol El Mundo continua seria anchetelor referitoare la atentatele din 11 martie 2004 de la metroul din Madrid. Jurnalistii pun sub semnul intrebarii veridicitatea afirmatiilor romanilor ale caror declaratii au dus la condamnarea marocanului Jamal Zougam la 40.000 ani de inchisoare ca unic autor al atentatelor, relateaza RFI.

Dupa ce luni au publicat in exclusivitate un interviu cu romanul din Cluj Napoca, martorul protejat denumit R-10, prin care atrageau atentia asupra neconcordantelor dintre declaratiile acestuia si raportul politiei, marti ei incearca sa evidentieze faptul ca si ceilalti doi martori, doua femei de origine romana, denumite J-70 si C-65, sunt destul de dubioase.

Ei sustin ca cele doua femei, care imediat dupa atentate au cerut despagubiri statului spaniol, declarand ca au fost victime ale atentatului, nu au fost crezute de comisia de psihologi, politisti si angajati ai biroului de asigurari sociale, creata special de Ministerul de Interne spaniol pentru a evalua aceste cazuri. Dar, dupa un an de la atentat, ele nu numai ca au fost crezute, dar au si fost incluse ca martori in procesul intentat singurului "vinovat" in acest caz. Femeile au declarat atunci ca l-au vazut pe Jamal Zougam in tren si au dat chiar detalii despre modul in care arata acesta.

Citeste mai mult pe RFI.ro.