Senatorul PNL Mircea Diaconu a transmis Biroului Permanent al Senatului o adresa prin care il informeaza ca i-a solicitat primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, sa-i aprobe incetarea delegatiei de manager al Teatrului Nottara, potrivit Agerpres.

Mircea DiaconuFoto: Agerpres

"Incepand din data de 24 noiembrie am solicitat primarului general sa-mi aprobe incetarea delegatiei de manager al Teatrului Nottara", sustine senatorul liberal in adresa inaintata Biroului Permanent in data de 30 noiembrie.

Biroul Permanent al Senatului va luat act de informarea senatorului liberal in timpul sedintei de marti.

In ianuarie 2011, Agentia Nationala de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a lui Mircea Diaconu, intrucat, incepand cu data de 19.12.2008, exercita simultan demnitatea publica de senator in cadrul Parlamentului Romaniei, precum si functia de conducere de Director-manager in cadrul Teatrului "C.I. Nottara".

Curtea de Apel Bucuresti a respins, la data de 16.09.2011, ca nefondata, plangerea formulata de catre senatorul liberal impotriva Raportului de evaluare a starii de incompatibilitate emis de catre Agentia Nationala de Integritate.

In plus, pe 27 octombrie, ANI a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in vederea cercetarii senatorului liberal pentru savarsirea infractiunilor de conflict de interese si abuz in serviciu contra intereselor publice, deoarece si-ar fi angajat nelegal sotia in functia de regizor artistic.