Camera Deputatilor a adoptat luni un proiect de lege referitor la regimul armelor si munitiilor care prevede ca varsta minima pentru persoanele care doresc sa isi procure sau sa foloseasca arme letale sa creasca de la 18 ani, cat este in prezent, la 25 de ani, scrie Mediafax. Proiectul de lege propune, de asemenea, ca cei ce detin autorizatii de port arma sa fie evaluati psihologic anual, in cazul celor pana in 70 de ani, si bianual, in cazul celor cu varsta peste 70 de ani. Camera Deputatilor este for decizional.

Proiectul de lege, initiat de deputatul PDL Cristian Apostolache, a fost adoptat luni, cu 206 voturi "pentru", 4 "impotriva" si 4 abtineri.

Proiectul de lege stipuleaza ca persoanele care doresc arme letale trebuie sa fie apte din punct de vedere psihologic si medical pentru a detine si a folosi arme si munitii. Purtatorii de arme cu varsta cuprinse intre 25 si 70 de ani vor fi evaluati psihologic si medical la un interval de un an. Persoanele cu varsta peste 70 de ani care doresc sa detina o arma vor fi evaluate la un interval de sase luni, se precizeaza in proiect.

Proiectul de lege a fost respins anterior de Senat, insa Camera Deputatilor este for decizional.