Sectia pentru judecatori a Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a propus-o, luni, pe judecatoarea Corina Jîjîie pentru functia de presedinte al Sectiei Penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, potrivit infoCSM.ro. Numirea urmeaza sa fie facuta de seful statului.

Pentru acelasi post a mai candidat Ilie Iulian Dragomir, judecator la Sectia penala a ICCJ. Sectia pentru judecatori ai CSM a luat decizia cu majoritate de voturi, in urma analizei proiectelor manageriale propuse de candidati si a interviurilor sustinute in cadrul sedintei.

Urmeaza ca presedintele CSM, Horatius Dumbrava, sa inainteze propunerea de numire in functie a judecatoarei Corina Jijiie presedintelui Romaniei.

Potrivit CV-ului judecatoarei Corina Michaela Jijiie, aceasta aste absolventa a Facultatii de Drept, din cadrul Universitatii Bucuresti. Este specializata in materia dreptului penal la Facultatea de Drept Paris XII, Val de Marne - Creteil. Are studii universitare de doctorat in domeniul Stiinte Militare si Informatii, fiind doctorand la Academia Nationala de Informatii.

Din 1980 si pana in 1991, Corina Jijiie a fost procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Targoviste. Intre 1991-1996, a activat ca procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Dambovita, iar intre 1996-2002, a avut functia de procuror sef de sectie la Parchetul de pe langa Tribunalul Dambovita.

Incepand cu 2002, Corina Jijiie este judecator la Sectia Penala a ICCJ.