Zeci de elevi ai liceului "Jean Monnet" protesteaza, in timpul pauzelor, in curtea institutiei, impotriva demiterii conducerii scolii, informeaza televiziunile de stiri. Protestul spontan are loc la o zi dupa ce ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a anuntat ca, in urma neregulilor grave constatate in timpul anchetei, conducerea liceului "Jean Monnet" a fost demisa iar activitatea unitatii scolare va fi monitorizata timp de un an.

Grupul de elevi a cerut ca imaginea liceului sa nu mai fie asociata cu scandalurile din ultima perioada si sa se arate ca unitatea are si foarte multi olimpici, scrie Mediafax. Elevii au strigat "Vrem dreptate" si au tinut in maini coli de hartie pe care au scris "Elevii de la J.M., olimpici", "Stop prejudecatilor!", "Ne iubim liceul!", "Nu vrem demiteri!".

Conducerea Liceului "Jean Monnet" a fost demisa din cauza gravelor nereguli constatate de Corpul de control al MECTS, iar Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti va monitoriza timp de un an activitatea unitatii de invatamant, a declarat pentru Mediafax ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

Raportul Corpului de control al MECTS la Liceul "Jean Monnet" din Capitala indica multiple nereguli, incepand cu registrele privind evidentele sedintelor Consiliului de administratie, unde apar situatii in care cei care decid sunt diferiti de cei care au participat la intrunire, aprobarea de transfer a elevilor, care se bazeaza pe decizii aleatorii, lipsa proiectelor privind combaterea violentei, gestionarea situatiei de criza.

Amintim ca in 21 noiembrie, Corpul de control al ministrului Educatiei a inceput o ancheta la Liceul "Jean Monnet", pentru a vedea daca incidentul in urma caruia o eleva l-a acuzat pe profesorul de sport ca a violat-o a fost un caz izolat sau daca regulamentul scolii permite incurajarea unui astfel de comportament.

O eleva de la Liceul "Jean Monnet" s-a prezentat, in 3 noiembrie, la Sectia 1 Politie insotita de parinti sia depus plangere impotriva profesorului de sport Dan-Octavian Visan, acuzandu-l ca a violat-o, in timpul unei excursii la Predeal.

Numele Liceului "Jean Monnet" a fost implicat si in alte scandaluri, recent doua eleve fiind acuzate ca au furat un telefon mobil si o camera foto de la doua studente. Incidentul a avut loc in noaptea de joi spre vineri, intr-un club din Capitala. O alta eleva de la Liceul "Jean Monnet" a pozat in Playboy, alaturi de primarul Radu Mazare.