Cine e Marin Maciuca, generalul care a obtinut dreptul avocatilor de a pleda la instantele unde au rude. El este aparat de Vasile Pantea, sotul unei judecatoare de la ICCJ

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 2 decembrie 2011, 20:04 Actualitate | Esenţial


Generalul Maciuca si Ion Iliescu, in 2001
Foto: Agerpres
Exceptia de neconstitutionalitate invocata in dosarul generalului in rezerva Marin Maciuca a determinat Curtea Constitutionala sa decida ca avocatii cu rude judecatori pot pleda la instantele unde acestea activeaza.

Curtea Constitutionala a admis exceptia de neconstitutionalitate ridicata de un inculpat care contesta o prevedere legala potrivit careia avocatii ai caror soti, rude sau afini activeaza ca judecator nu au voie sa pledeze la aceste instante, au declarat pentru Hotnews.ro surse apropiate Curtii.

Maciuca dorea sa angajeze un avocat, specialist in penal, a carui sotie este judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, sectia civila. Interdictia functionase in legea avocaturii, a suferit modificari de-a lungul timpului dar a fost reintrodusa in  2010, la initiativa Guvernului, printr-un proiect de lege votat in Parlament.

Marin Maciuca, general maior (in rezerva), a fost comandantul Comandamentului Logistic Intrunit al Ministerului Apararii si a fost trimis in judecata de DNA in februarie 2007, fiind acuzat de infractiunea de angajare a unor cheltuieli peste limita creditelor bugetare aprobate, prevazuta de Legea 500/2002 privind finantele publice. Prejudiciul cauzat MApN ar fi de circa trei milioane de euro. In aceasta cauza, el dorea sa fie aparat de Vasile Pantea, sotul unei judecatoare de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Paula Pantea.

Procurorii sustin ca, in perioada iunie - septembrie 2003, cu ocazia achizitiei publice de tesatura tip Ripstop, necesara pentru confectionarea uniformelor militare, Maciuca, alaturi de alti trei inculpati, a viciat procedura licitatiei in scopul de a favoriza una din firmele participante.

Astfel, in urma licitatiei initial pierdute de firma germana Texplorer GmbH Nettetal, s-a decis organizarea unei noi licitatii in vederea careia inculpatii Marcu Ioan (colonel) si Busca Mariana (maior), au modificat documentatia licitatiei, inserand prevederi in defavoarea unitatii militare:
 • s-a modificat criteriul de cel mai scazut pret in oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere tehnico-economic
 • s-a prevazut, contrar dispozitiilor legale, posibilitatea actualizarii pretului la contracte cu derulare pe o perioada de pana la trei luni
 • s-a prevazut posibilitatea diminuarii cantitatilor contractate.
De asemenea, s-a modificat specificatia tehnica in caietul de sarcini, fara nicio justificare referitoare la caracteristicile materialului si reflexia in infrarosu.

Noile valori impuse de inculpati au favorizat firma germana Texplorer GmbH Nettetal, a carei oferta era cunoscuta de la prima licitatie.

La aceasta noua licitatie, in mod nelegal, s-a acceptat oferta firmei germane care, potrivit documentatiei trebuia descalificata pentru ca nu indeplinea cerinta minima a unei cifre medii de afaceri anuale, iar documentele prezentate la licitatie apartineau de fapt unei firme turcesti.

In plus, o parte din aceste documente au ajuns la Comandamentul Logistic Intrunit al Ministerului Apararii (beneficiarul contractului) fara respectarea procedurii de confidentialitate, fiind trimise pe adresa unei persoane particulare din Romania. Mai mult, firma germana a prezentat buletine de analiza pentru reflexia in infrarosu de la laboratoare proprii neautorizate. Celelalte doua firme participante la licitatie - Carrington Career & Work Wear si Utexbel - desi aveau propuneri financiare mai bune, au fost descalificate pe motiv ca nu au respectat specificatia tehnica referitoare la reflexia in infrarosu.

In cursul cercetarilor s-a refacut punctajul licitatiei si s-a constatat ca, daca s-ar fi facut corect, licitatia ar fi fost castigata de Carrington Career & Work Wear a carei oferta era cu 85.448.077.500 lei vechi (2.269.597 euro) mai redusa decat oferta firmei Texplorer GmbH Nettetal. Aceasta suma reprezinta prejudiciul adus Ministerului Apararii.

In septembrie 2003, Comandamentul Logistic Intrunit al Ministerului Apararii a incheiat un contract cu firma Texplorer GmbH Nettetal in care se prevedea cumpararea a 665.000 metri lineari de tesatura Ripstop in valoare de 380.558.830.137 ROL (aproximativ 9,5 milioane euro).

Pe perioada derularii contractului, inculpatii au acceptat cererile nejustificate ale firmei germane de a decala termenele de livrare si de a actualiza pretul, fapt ce a condus la diminuarea cantitatii de tesaturi contractate initial cu peste 50.000 metri lineari, in valoare de 28.719.454.432 ROL (aproximativ 697.141 euro). Aceasta suma reprezinta prejudiciul adus Ministerului Apararii.

Totalul prejudiciului este de aproape trei milioane de euro, suma cu care Ministerul Apararii s-a constituit parte civila in cauza.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor tuturor celor patru inculpati in vederea recuperarii prejudiciului. Inaintea inceperii urmaririi penale, Maciuca Marin si-a instrainat bunurile, astfel ca nu s-a reusit aplicarea sechestrului decat pe un autoturism cu marca Aro.

Ulterior, firma germana a fost favorizata si prin incheierea unor alte contracte ca urmare a negocierii cu o singura sursa, motivandu-se necesitatea aprovizionarii cu acelasi tip de material.

Vasile Pantea a anchetat, in perioada februarie - septembrie 1990, moartea generalului Vasile Milea, in calitate de procuror militar, potrivit unui articol publicat de Jurnalul National in 2009. La acea data, Vasile Pantea era capitan. Acum, potrivit declaratiei de avere depuse de sotia sa in 2011, are o pensie neta anuala de 90.602 lei.

El este casatorit cu Paula Pantea, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, intanta unde se judeca dosarul generalului maior in rezerva Marin Caciula.

Marin Maciuca mai este implicat intr-un alt scandal, cel al asigurarii masinilor MApN de catre ARDAF, controlata, la acel moment (2005) de controversatul om de afaceri Ovidiu Tender.

Valoarea contractului RCA pe anul 2005 a fost 67,7 miliarde lei vechi.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13686 vizualizari

 • +37 (37 voturi)    
  smecherii (Vineri, 2 decembrie 2011, 20:30)

  Rosu Claudiu Iulian [anonim]

  Un singur nume: Vlad Tepes.
  • +31 (31 voturi)    
   Hai sa aducem judecatori din Europa de vest (Vineri, 2 decembrie 2011, 20:55)

   dan [anonim] i-a raspuns lui Rosu Claudiu Iulian

   Hai sa scapam odata de gunoaiele astea care se autodenumesc judecatori romania. Sa schimbam legea, sa fie dati toti afara si in locul lor sa aducem judecatori din Germania, Olanda si Tarile nordice.
   • +1 (1 vot)    
    CAZ CONCRET SOT AVOCAT -SOTIE JUDECATOR (Duminică, 4 decembrie 2011, 17:07)

    marius [anonim] i-a raspuns lui dan

    http://www.nasul.tv/2011/12/03/judecatoarea-care-a-cistigat-peste-2-milioane-de-euro-in-2010/
  • +11 (13 voturi)    
   Ce curte constitutionala? (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 1:49)

   bla [anonim] i-a raspuns lui Rosu Claudiu Iulian

   Pt armata nu se aplica curtea martiala? Si apoi 7.62mm ?
  • +3 (3 voturi)    
   ...cum sa faci peste 2 mil euro pe an ... (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 16:30)

   BIBICU [anonim] i-a raspuns lui Rosu Claudiu Iulian

   ...pare offtopic ... nu e!
   Judecatoarea care a cistigat peste 2 mil euro in 2010!
   de Radu Moraru – nasul@nasul.tv

   Recunosc, ideea de a face o mica cercetare a plecat de la articolul publicat ieri de Hotnews, legat de generalul maior in rezerva Maciuca si decizia Curtii Constitutionale de a permite avocatilor care au rude la ICCJ sa pledeze in procese. Am scris ieri despre asta.
   Si ia uitati peste ce am dat! Tinara si frumoasa judecatoare Alina Iuliana Ţuca ajunge mare judecator la ICCJ, acolo unde sint ZEII dreptatii pe pamint, in norocosul an 2007. Un an norocos si pentru sotul ei, avocat de succes, sa cistige, potrivit declaratiei de avere de pe siteul sotiei, 3.500.000 ron, adica putin peste 1 milion de dolari in 2007, adica, potrivit legii, peste 500.000 de dolari pentru tinara judecatoare. Potrivit Codului familiei, se imparte la doi!
   ...Ei bine, vine frumosul an 2010 si, potrivit declaratiei de avere a minunatei doamna judecator din 6 aprilie 2011, intr-un singur an, avocatul Ţuca, a carui casa de avocatura lucreaza din greu la ICCJ, cistiga 18.611.000 ron, adica muuuult peste 4 MILIOANE DE EURO!

   Cum in minunatul an 2010 nu a intervenit un divort in prea frumoasa familie de miliardari, rezulta ca La Madame Judecator a bagat in buzunar peste 2 milioane de euro!

   In interviurile maiastre pe care le acorda, vorbind despre succesul avocatesc, Mister Ţuca nu prea vorbeste despre cariera de succes a sotiei. Intrebare fireasca: daca doamna era florareasa, nu din aceea evazionista, oare se mai inregistrau milioanele astea in contul familiei?!

   BOMBA ... la final! Cu minuta ei de judecator, ce imparte dreptatea definitiva pe pamintul romanesc, din fotoliul de la ICCJ, madame Ţuca “ascunde", potrivit declaratiei de avere din 15.06.2011, aproximativ 9 milioane de euro, bani care ar fi trebuit sa ii gasim ori in conturi, ori in proprietati, ori sa existe o precizare clara, avind in vedere banetul cistigat in ultimii ani!!!

   ALO, ANI! NANI?! Lasati abureala cu parlamenta
 • +36 (36 voturi)    
  Pensie nesimtita... (Vineri, 2 decembrie 2011, 20:41)

  ucin [utilizator]

  oare este posibil ca un om sa ia atatia bani pe munca facuta in Romania?! Vad bine ca se poate.
  Ce a putut sa faca acest om, in grad de general pe timp de pace, fara merite dosebite ca sa primeasca atata amar de bani?!
  Eu nu imi pot imagina ce munca a putut sa faca pt tara, fara merite deosebite, ca sa merite aceasta pensie. Poate cineva sa dea un inteles la aceasta intrebare?!!!!
  Cititi ,,Fereste-ma Doamne de prieteni" a istoricului american Larry Watts si veti incerca un sentiment de neputinta si de plans ca un copil
  • +21 (21 voturi)    
   pensia este a avocatului (Vineri, 2 decembrie 2011, 21:04)

   Adrian [anonim] i-a raspuns lui ucin

   care nu cred ca a iesit la pensie cu rang de general. Faptul ca are pensie "nesimtita" si ca nevasta a ajuns judecatoare la ICCJ le poate explica Iliescu.
  • +22 (22 voturi)    
   adevarul trist (Vineri, 2 decembrie 2011, 21:36)

   Traian [anonim] i-a raspuns lui ucin

   Legile sunt pentru oameni simpli, muncitori. Ceilalti, speciali, au legile lor, pensiile lor. Democratie romaneasca, gen Iliescu.
  • +6 (6 voturi)    
   INCA O DEMONETIZARE A ARMATEI (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 9:14)

   pointless man [utilizator] i-a raspuns lui ucin

   Daca Gheorghe Turda e general-gurist pe baza de lai-lai-lai ce sa ne mai miram de octomaciucarul Maciuca. Apropo, se pare ca maciuca a fost o arma specific romaneasca - pe vremea lui Matei Basarab si Vasile Lupu fiecare din tarile romane avea un corp de maciucasi. "Iar eroii romani iesira din transee slobozind stravechiul strigat de lupta 'tuidumnezeiimasi."
 • +27 (27 voturi)    
  coruptie si-n armata (Vineri, 2 decembrie 2011, 20:44)

  sile [anonim]

  De ce n-ar avea si armata golanii ei ?

  Ma mir ca biserica si armata se bucura cel mai mult de increderea romanilor !
  • +3 (3 voturi)    
   increderea in armata si biserica... (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 1:57)

   traian [anonim] i-a raspuns lui sile

   De ce sa ne miram ca armata si biserica se bucura de increderea romanilor? Pai cand smecherii din armata zic da Doamne omologii lor din biserica confirma cu sa traiti...
   Dincolo de glume,armata este o institutie prea serioasa ca sa o comparam cu o biserica cam mladioasa moral,precurvita de unii dintre proprii ei exponenti!In raport cu autoritatile statului de la jumatatea secolului trecut incoace,in primul rand!
   Bag de seama ca asa cum pentru politicieni interesul electoratului apare in declaratii doar la alegeri tot asa si pentru cei care castiga bani buni si prea deloc impozitati in numele credintei romanului simplu credinciosii sunt importanti cand se fac marile colecte de Paste sau Craciun,de Boboteaza,etc!
   Partea buna este ca romanii au stiut intodeauna sa dea cu flit si sa ignore gargaragiii si pomanagiii din orice domeniu si sa isi mentina credinta alaturi de slujitorii adevarati ai Domnului!
   Doamne ajuta acest neam!
  • +4 (4 voturi)    
   apropo de generali si de armata (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 13:27)

   toma [anonim] i-a raspuns lui sile

   stie cineva cati generali are armata romana si cam cati ar trebui sa aibe ?
   nu de alta da'se cam calca pe bombeuri unul pe altul,de multi ce is !
   am impresia ca avem mai multi generali decat caporali !
  • +4 (4 voturi)    
   acum (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 13:42)

   am [anonim] i-a raspuns lui sile

   Nu a devenit armata asa....in ultimii 20 de ani ,corupta.
   Se fura in armata pe timpul comunistilor ca in codru,evident in mod ierarhic si pe spatele ostasilor.
   De la hrana la tot ce avea nevoie superiorul. Asa ca traditia se mentine si cultiva cu sentimentul ca l-i se cuvine.
 • +20 (22 voturi)    
  Justitia nu-i demna sa fie independenta. (Vineri, 2 decembrie 2011, 21:00)

  mircea [anonim]

  Prea multa libertate si independenta in justitie nu-i buna.Cred ca trebuiau dati afara toti si organizat examen concurs de ocupare a functiilor.Oamenii astia nu stiu cei aia demnitate si onoare.Si numai aparitia in presa a acestor dezvaluiri,iar obliga sa renunte la a-l mai reprezenta in justitie pe acel general(mos Teaca contemporan),cu nume predestinat ,Maciuca.A reusit sa dea o maciuca in cap si justitiei si armatei.Merita degradat ca simplu soldat.Eventual trimis in Afganistan pentru reabilitare.
  • +4 (4 voturi)    
   Demnitatea si onoarea lor (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 8:14)

   mark35 [utilizator] i-a raspuns lui mircea

   Este doar banul nemuncit, adica furat.Si la ce sa il trimiti in Afganistan ca sa fure si acolo?Ca altceva nu a facut la viata lui .Eventual sa il trimitem in speranta ca un glont ratacit sa suplineasca justitia din Romania.
  • +1 (1 vot)    
   Intrebare (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 12:04)

   tati [anonim] i-a raspuns lui mircea

   Si de cine trebuie sa fie dependenta ?
 • +19 (19 voturi)    
  NOI TOTI SUNTEM DE VINA !!! (Vineri, 2 decembrie 2011, 21:35)

  Alex55 [anonim]

  Ar trebui sa iesim cu totii in strada sa cerem reformarea justitiei care este cel mai important lucru.
  Magistratii trebuie sa acceada in functie numai pe baza de concurs sau in functiile cele mai importante (procurorul general, CCR, CSM) safie alesi prin vot universal dupa ce in prealabil candidatii au promovat un riguros examen profesional.
  Nu mai trebuie acceptate de catre noi toti numiri politice in magistratura.
  Destul isi bat joc politicienii de noi in rest.
  Trebuia iesit in strada si la refuzul de a aplica referendumul pentru parlament u/c de 300 locuri.
  In loc sa ne mobilizam precum au facut arabii di Africa de nord ne tinem de mistouri pe forum.
  NE MERITAM SOARTA.
  • +10 (10 voturi)    
   absolut corect ! (Vineri, 2 decembrie 2011, 23:48)

   bizonul [anonim] i-a raspuns lui Alex55

   dar din pacate lumea iese pe strada doar pentru un ban in plus la salariu si nu pentru vreo idee precum justitia. Daca problemele justitiei s-ar fi rezolvat, daca coruptii ar fi intrat dupa gratii (inclusiv prin confiscarea averilor dobindite ilegal), atunci ca tara eram mult mai in fata, cam ca Polonia de azi. Dar tacem ca pestii in asemenea cazuri grave.
 • +17 (19 voturi)    
  Justitia si Presa (Vineri, 2 decembrie 2011, 21:47)

  Aron Deleanu [anonim]

  Justitia si presa a facul foarte mult rau in Romania.
  • +1 (1 vot)    
   Corect ! (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 12:02)

   Tati [anonim] i-a raspuns lui Aron Deleanu

   Asa e ! Trebuie desfiintata justitia,sa ramana numai partea de procuratura,sa ramana militienii,pardon,politistii,sa se desfiinteze presa,in general mass media,suficient un singur post TV,stim noi care,netul oprit ca sa nu mai circule informatii,ziarele ,cu mici exceptii,desfiintate,tipariturile reduse drasnic,ca sa nu mai taiem paduri pentru ele,.si sa vezi,mama,ce fericiti o sa fim,peste tot numai bucurii si multumiri,oameni radiosi,inclusiv pensionarii,plus ca toata lumea o sa mearga la biserica !
 • +18 (18 voturi)    
  Gastile din "justitie" (Vineri, 2 decembrie 2011, 22:04)

  Stelian [anonim]

  Explicatia pentru care Curtea Constitutionala a admis exceptia de neconstitutionalitate invocata de dl general este simpla si nu este "meritul" lui ci al avocatului-procuror Vasile Pantea a carui sotie, paula pantea, este acum judecatoare la inalta Curte dar anterior a fost procuror la .. Curtea Constitutionala si la Parchetul General. Avocatul Vasile Pantea a fost si directorul Institutului pentru pregatirea avocatilor iar fiul acestui este de asemenea avocat, astfel ca hotararile judedcatorestei se iau in familia Pantea.
  Avocatul Panteamai este si avocatul lui Radulescu,. celebrul escroc in afacerea Tofan. trtaiasca justitia romana condusa de tovarasul Pantea si familia lui !
 • +11 (11 voturi)    
  justitie rromaneasca (Vineri, 2 decembrie 2011, 23:18)

  tzepes [utilizator]

  Pana cand aceasta ...tara va fi condusa de o gasca de prea-cinstiti judecatori ? Mai bine desfiintati guvern, parlament, ca doar exista CSM, ICCJ, Mona Pivniceru, madame Costiniu,Barbuleasca,etc, etc, etc..........
 • +4 (4 voturi)    
  a fos de-ajus, o... (Vineri, 2 decembrie 2011, 23:19)

  je [anonim]

  ...maiuca la un card de oale !...
 • +10 (10 voturi)    
  MACIUCI (Vineri, 2 decembrie 2011, 23:21)

  tzepes [utilizator]

  Sa si-l foteze nenea Ilici, ca-i omul domniei sale. Bachtalo !
 • +5 (5 voturi)    
  Articolul minte sau CC face misto de noi (Vineri, 2 decembrie 2011, 23:56)

  Ana [anonim]

  De fapt nu s-a aflat nimic nou. Da, avocatii sunt persoane private si trebuie sa fie liberi dar ei, oricum, nu ar putea sa pledeze in astfel de procese nu fiindca li se interzice lor ceva, ci fiindcă i se interzice judecatorului, care este persoana publica, oficiala, sa judece cand este in incompatibilitate.
  Decizia CC este despre avocati - firesc, intrucatva, dar puneti dumnvoastra intrebarea despre judecatori si o sa vedeti ca iese invers.
  SPER SA PUNA CINEVA INTREBAREA SI INVERS...
  • +2 (2 voturi)    
   scuze! (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 11:09)

   Cristian Ioan [anonim] i-a raspuns lui Ana

   Ai perfect dreptate, stiam asta, dar de indignare, asa cum a reactiont tota lumea, am pierdut din vedere esentialul!
   sigur ca da, nu AVOCATULUI trebuie sa i se interzica sa pledeze, ci JUDECATORULUI sa judece.

   Dar in practica ce se intampla?
 • +6 (6 voturi)    
  asa ne trebuie (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 0:09)

  cristi [anonim]

  ne meritam soarta, imi pare rau s-o spun, dar suntem un popor de prosti, o turma de vite
  • -2 (2 voturi)    
   The Deavol advocate (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 0:37)

   M.O [anonim] i-a raspuns lui cristi

   Hai sa fac dicordie aici putin , si poate inteleg.
   Daca Eu sint avocat si sotia mea este judecator , eu nu am voie sa pledez la aceiasi curte? sau specific cind EA( sotia ) judeca?

   Daca as fi barred from pleading a case just because she is working at the same court, that would not be a good thing.
   Daca as putea pleda cazul unui client la aceiasi curte dar ea nu poate sa judece cazul iatunci eu cred ca ar trebui sa fiu Ok.
   Stie cineva sa ma lamurreasca ?
   • +2 (2 voturi)    
    uk (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 10:10)

    am [anonim] i-a raspuns lui M.O

    Poate chiar in acelasi proces? Nu ! nu este moral ca seara sa discuti in pat cazul de maine care urmeaza sa-l judeci......si apoi crezi ca esti mai convingator inserand propozitii in engleza ?
    iti da asta mai multa putere de convingere?
    Curtea constitutionala ar trebui sa vada cum stam cu constitutia acolo unde nimeni nu este mai presus de lege........inclusiv acei oameni care compun CC. si acolo unde legea este mai presus de bunul simt.( ce fel de legi sunt alea ?)
 • +11 (11 voturi)    
  fraieri (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 0:09)

  Danny [anonim]

  Da' Curtea asta constitutionala chiar nu are nimic de facut decat sa ne spuna ca suntem "fraieri"? Iar noi ii platim... si bine pe deasupra. Sa plece domnule sa-si puna ventuze toti batranii aia de acolo si sa lase macar oameni cu bun simt in locul lor. Poate cer prea mult, dar...
 • +5 (5 voturi)    
  Waw (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 1:57)

  Straistaru Eugen [utilizator]

  Nici Băsescu nu caștigă cât ăsta
  • +3 (3 voturi)    
   !!! (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 10:28)

   Cris [anonim] i-a raspuns lui Straistaru Eugen

   Poi ce credeati ca loviturile de stat costa ieftin?
 • +9 (9 voturi)    
  Justitie, mici, bere, pesti, tarfe, zoaie, jeg.. (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 2:21)

  zexe [anonim]

  Traim intr-o lume de afini, iar legea se imparte intre judecatori si afinii lor, ca o bucata de slana, intre cutit si fundul de lemn. Intre acestia si restul lumii, adica contribuabilii, nu exista decat Constitutia lui Iliescu.
  Ori o schimbam, ori ne ingroapa ei pe noi.
  • -2 (2 voturi)    
   nu cred! (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 11:12)

   Cristian Ioan [anonim] i-a raspuns lui zexe

   Eu nu sunt fan Ilici, dar nu cred ca TOATE relele se datoreaza exclusiv lui.
   Adica in constitutia din 1991 scrie explicit ca judecatoarea poate sa judece un proces in care pedeaza ca avocat sotul ei?
   Sau tu crezi ca Ilici personal a ordonat unei judecatoare sa faca un film porno, iar altei sa circule beata cu masina si sa condamne pe politistii care au oprit-o?!
   Sincer, ma indoiesc de asta ...
 • +6 (6 voturi)    
  Maciuca (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 3:30)

  Vizitiul [utilizator]

  Nume consacrat :)
  • +2 (2 voturi)    
   corect (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 9:46)

   panfil [anonim] i-a raspuns lui Vizitiul

   dar se potrivea mai bine la un ghinarar de militie.:-)
 • +2 (2 voturi)    
  justitie =mafie (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 7:20)

  prostu [anonim]

  Din pacate asemenea maciucari sunt foarte multi in romania ,pentru ei justitia nu exista .
  ACESTIA AU CONDS ROMANIA SI GUVERNEAZA IN CONTINUARE tara. OARE DE CE?
  • 0 (0 voturi)    
   sunt de acord cu tine (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 13:01)

   proasta [anonim] i-a raspuns lui prostu

   marea mea problema este

   ce sanse mai avem ?

   ca vineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee psdul lor drag

   sub care au copt

   ca de aia cred eu ca nu le place la DOAMNELE DIN CSM/AJR/MRC/PVC si altele , de BASESCU SI mai nou am vazutara de daniel morar
   ca nu suntem asa de prosti/proaste cum isi inchipuie ei
 • -1 (3 voturi)    
  Acum sa o spunem pe aia dreapta (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 7:49)

  Astor [utilizator]

  Mi se pare corecta decizia Curtii. Nu poti sa restrangi dreptul la munca al unei persoane in felul asta. Atata vreme cat sotia nu este judecatoarea cazului in care pledeaza avocatul, mi se pare normal ca avocatul sa-si poata face meseria pledand in fata respectivei curti. Nu e nimic deosebit fata de sistemele din restul tarilor civilizate.
  • +2 (2 voturi)    
   vai tu........... (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 12:58)

   toleranta [anonim] i-a raspuns lui Astor

   da di ce UE ne da la geoale?
   ca e asa cum spui tu?

   valeu mama...

   tu esti judecator/avocat ?
 • +2 (2 voturi)    
  stat in stat... (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 8:01)

  corneliu buzelan [anonim]

  Opozitia indarjita cu care se apara "gulerele albe"prinse cu "mata-n sac"si faptul ca justitiei corupte i se pun in mana instrumentele necesare pentru ai ocroti ,denota ca la noi coruptia este la nivel inalt,transpartinica si organizata de asa natura a scoate "basma curata"pe toti nemernicii care spoliaza fara rusine aceasta tara,in plus aducandu-ne in situatia de a fi trasi de urechi de catre organismele europene.Revizuirea Constitutiei si armonizarea legislatiei la normele europene ar aduce normalitate si protectia tarii in fata acestor hoti fara scrupule.Dar cine sa le faca?Majoritatea celor aflati la carma tarii sant implicati in diverse actiuni de jaf a ceace a mai ramas nejefuit si se ascund in spatele unor legi pe care le fac tot ei si pe care cei pusi sa protejeze tara de hoti ii "albesc" pe hoti.CCR dece ar face exceptie deloa regula impusa?Faptul ca si CCR protejeaza "pe fata "hotia in Romania ,denota gradul inalt la care a ajuns coruptia si raptul in aceasta tara.Ar fi necesar ca implicarea Consiliului National de Securitate si aplicarea unei reglementari "de forta majora"sa curete tara de uscaturi.Stare de necesitate.
 • +2 (2 voturi)    
  DA (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 8:09)

  mark35 [utilizator]

  Pe vremea lui Ceausescu era impuscat de mult. Acum e bine mersi,si-a instrainat bunurile la timp si fenteaza justitia cum vrea el.Si in final nu va pati nimic cum nici unul din cei care au furat tara asta cu sume colosale.Puscarie fac doar cei care fura o gaina,fier vechi etc
 • +2 (2 voturi)    
  MORALITATE (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 8:20)

  Trident [anonim]

  Am avut un proces si la un moment dat in discutiile pe care le-am purtat cu un avocat, am adus vorba de moralitatea care ar trebui sa existe in justitie. Mi-a ras pur si simplu in nas.
  I-am spus atunci chiar daca nu ma avantaja asta:
  - O justitie fara morala este de fapt inexistenta. Dumneavoastra va simtiti bine intr-un organism mort?
  Mi-a raspuns:
  - Ce sa fac, ma adaptez situatiei.
  Nu am fost de acord cu el si nu i-a placut.
  Sunt mult prea multi justitiari in Romania fara coloana vertebrara si intradevar, pana nu vom avea o Justitie sanatoasa nu vom avea nici o tara sanatoasa. Dar...asta depinde numai si numai de noi.
 • +1 (1 vot)    
  CCR (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 8:33)

  nea titi [utilizator]

  Cred ca "avocatul deavolului" are dreptate.
  Sa luam un caz concret: sotia este judecatoare iar sotul avocat. Pentru a putea pleda in dosare, conform vechii reglementari, acesta nu putea pleda la instantele de pe raza curtii de apel unde sotia era judecatoare.
  Deci, pentru a putea sa profeseze, sotul sau sotia trebuia sa activeze pe alta curte de apel. Stiti de inseamna asta? Ca sotia sa faca naveta la distante foarte mari de domiciliu, pentru a lasa libertatea de a profesa sotului care poate sa aiba cazuri pe mai multe judecatorii si tribunale. Mai corect este ca sotia (sotul) judecator sa se abtina in a judeca cazuri in care pledeaza sotul (sotia). Iar problema coruptiei in justitie nu se rezolva nici daca sotia este la o instanta din Sighetul Marmatiei iar sotul avocat in Caracal.
 • +1 (1 vot)    
  no coment (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 8:42)

  pluteanu alin [anonim]

  desi majoritatea sunt militari de cariera si au facut aceasta meserie din pasiune , orice padure are uscaturile ei , asa ca NO COMENT
 • +1 (1 vot)    
  acum am inteles (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 8:49)

  intelegatoru [anonim]

  acum am inteles de ce se zbarcesc judecatorii(de fapt judecatoarele) la Baselu si mai nou la seful DNA

  Acum am inteles
 • +2 (2 voturi)    
  Coruptie generalizata! (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 8:56)

  Anton Bacalbasa [anonim]

  Pai acestui general de paie si infractor pe deasupra, daca tot si-a instrainat bunurile ar trebui ca Ministerul Apararii sa ii suspende plata pensiei lui speciale si grase, in contul recuperarii prejudiciului pe care l-a adus acestui minister prin ilegalitatile comise cu intentie.
 • +1 (1 vot)    
  Cine e Marin Maciuca?????????? (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 9:00)

  teose [utilizator]

  Interesant material. Pacat de titlu; intrebarile (chiar pre-autoresponente) trebuie urmate de semnul "?".
 • 0 (2 voturi)    
  fantoma (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 10:03)

  am [anonim]

  La timpuri noi , aceeasi oameni vechi , fantome ale comunismului. Pana cand societatea romaneasca nu scapa de ei, asa vor merge lucrurile. Proba ? evolutia anevoioasa si stramba a ultimilor 20 de ani.
  Vinovatul ? hidra PCR-ului si a securitatii:fsn,fdsn,psd,pdl,unpr,s.a.m.d. si toti cei care s-au avantat la jefuirea tarii si a populatiei in elanul lor nestavilit de a se imbogatii prin mostenirea aparatului statului de "drepti ! "
 • -2 (2 voturi)    
  si Guvernul... (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 10:51)

  Hartopan [anonim]

  Va rog sa cititi cu mai multa atentie:
  "Interdictia functionase in legea avocaturii, a suferit modificari de-a lungul timpului dar a fost reintrodusa in 2010, la initiativa Guvernului, printr-un proiect de lege votat in Parlament. "
  Deci nici Guvernul nu e Alba ca Zapada la faza asta, ci incurajeaza comportamentul aberant al justitiei.
 • 0 (2 voturi)    
  Daca-i lege, sa fie pentru toata lumea! (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 11:05)

  Cristian Ioan [anonim]

  Nu ma intereseaza cazul particular al lui Maciuca si nici macar pensia sa nesimtita. Daca este lege, macar sa se aplice in toate domeniile: arbitrul sa fie fratel unui din jucatori, politistii sa fie nasii interlopilor, sau invers, cel de la Primarie care controleza calitatea lucrarilor sa fie sotul patranei de la firma ce face asfaltarea, etc, etc. ne-am inteleg mult mai bine daca am fi o mare familie unita! Desigur, la fel si la examene, profesorul sa "fraternizeze"cu elevele examinate, la vama sa nu se mai faca controale deorece pentu vamesi traficantii fac parte din familie, si asa mai departe ...
 • +2 (2 voturi)    
  bineinteles ca (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 11:56)

  hehe [anonim]

  vinovati sunt cei care au creat conditiile ca asa ceva sa se poata intampla.
  1.Maciuca & friends au modificat cum au vrut ca sa poata favoriza pe cel care evident la 3 milioane in plus le-o fi aruncat si lor ceva acolo pentru mers la cofetarie.In mod normal ministerul de care apartine comandamentul asta ar trebui luat la intrebari iar ministrul demis.3 milioane de euro teapa e ceva care arata fara tagada ca e putred sistemul acolo.
  2.cum e posibil ca cineva sa hotarasca ca trebuie cumparat 5 de hectare de ripstop dintr-o data? orice achizitie care trece de o anumita marime ar trebui sa fie analizata si decizia sa fie luata de dumnezeul tarii asteia,nu de maciuci .

  ca lucrurile sa fie si mai urate maciuca influenteaza si poate schimba legile in functie de muschi ca sa poata creea sanse sa scape prin cunostinte ale judecatorilor ICCJ.in ce tara traim si ce fel de oameni sunt astia?
 • +2 (2 voturi)    
  dictatura justitiei (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 12:30)

  bianmih [anonim]

  http://www.nasul.tv/2011/12/02/o-noua-maciuca-de-la-curtea-constitutionala/
  http://www.nasul.tv/2011/12/03/judecatorul-din-romania-care-a-cistigat-peste-2-000-000-de-euro-anul-trecut/
  mai sunt si altii care iau atitudine, fiti informati!
 • +2 (2 voturi)    
  chiar e o problema (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 12:36)

  E.Georgescu [anonim]

  cu asa zisa justitie ,mai bine zis cu o parte mare din asa zisii magistrati
 • +2 (2 voturi)    
  justitie de vanzare (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 13:21)

  nerro [utilizator]

  daca esti influent, ai foarte multi bani si din cate se vede si o pensie foarte mare de ce sa nu modifici si nitel legea?este strigator la cer cum justitia devine una privata!
 • +2 (2 voturi)    
  Justitia in famiglie (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 14:53)

  Barbu [anonim]

  Cred ca decizia curtii constitutionale va duce la scurtarea proceselor si degrevarea instantelor. Ce poate mai eficient decat o intalnire intima intre mama care este judecatoare, cu sotul avocat si fiul procuror, care stimulati corespunzator de inculpat,vor da o hotarare justa cu respectarea legii, in cel mai scurt timp, fara sa tina ocupata inutil sala de judecata ?
  • +2 (2 voturi)    
   subscriu (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 16:15)

   Nicolae Kidman [utilizator] i-a raspuns lui Barbu

   Tribunalele de apartament, familale - viitorul luminos al României. Nu înghesuială, nu hărmălaie, totul frumos şi civilizat, încheiat cu NUP.
 • +1 (1 vot)    
  apocalipsa la romani (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 18:37)

  alex [anonim]

  chiar poate fi cineva de la curtea cosntitutionala atat de prost? chiar nu era justitia roamana oricum printre cele mai dispretuite domenii din tara? cum va judeca ala stiind ca il bate nevasta acasa daca nu da sentinta sa intre onorariul in cont sa plateasca taxa copiilor in strainatate. e aberant. daca era doar un zvon as zice ca cineva vrea sa submineze, sa penibilizeze ccr - era sa scriu cu majuscule, ca sa ii poata limita puterile. daca ne uitam cine este si a fost acolo de-aa lungul timpului nu ne poate fi decat si mai sila. daca au votat ei atunci taiera salariilro si a pensiilor mai putin ale lor, de ce nu ar vota rahatul prajitura. oameni buni, aici nu mai e nici o speranta. sper doar ca atunci cand va cadea meteoritul sa nu ne rateze
 • +1 (1 vot)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 3 decembrie 2011, 23:25)

  [anonim]

 • +1 (1 vot)    
  generalul Maciuca (Duminică, 4 decembrie 2011, 8:25)

  costel [anonim]

  "Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor tuturor celor patru inculpati in vederea recuperarii prejudiciului. Inaintea inceperii urmaririi penale, Maciuca Marin si-a instrainat bunurile, astfel ca nu s-a reusit aplicarea sechestrului decat pe un autoturism cu marca Aro."
  Pai nu e clar ca Maciuca si-a instrinat averea pentru a nu putea fi urmarita. De ce anchetatorii nu verifica cine sunt cumparatorii pentru ca vor avea surpriza sa constate ca acestia sunt rudele sale, de unde concluzia ca nu sunt cumparatori de buna credinta si bunurile pot fi sechestrate.
 • +1 (1 vot)    
  Merita verificata (Duminică, 4 decembrie 2011, 11:36)

  Cristina [anonim]

  prezenta pe lista martorilor a dl Mihai Bujor Sion, un foarte apropiat al dl Iliescu. De asemenea, e interesant cum ICCJ a dat la cele 38 de termene 35 de amanari si 2 suspendari pentru exceptii ridicate la CC. Daca furi o haina sau un car cu lemne te condamna la al treilea termen...
 • +1 (1 vot)    
  Atentie (Duminică, 4 decembrie 2011, 12:41)

  angelldemonn [utilizator]

  atentie! aceasta modificare face referire la faptul ca avocatii vor putea pleda in fata instantei unde au rude , insa, in ceea ce priveste pe judecatori se aplica incompatibilitatea, prin urmare nu va fi posibil ca judecatorul sa judece o cauza in care o ruda a sa este avocat. Cum ar veni, daca nevasta ta e judecatoare la iccj poti sa sustii cauze acolo, numai la completul ei nu poti. Cu toate acestea, cu siguranta semnul justitiei se pune muult sub semnul intrebari, in conditiile in care, judecatorii cand mai stau la cafea intre ei au grija sa se informeze reciproc despre cauzele care le au si bineinteles pun o vorba buna intre ei , favoare care la randul ei, mai tarziu va fi rasplatita la fel si tot asa........:))
 • 0 (0 voturi)    
  Suspiciuni legalizate&Vanatoare de vrajitoare (Luni, 5 decembrie 2011, 19:41)

  WarlockC [anonim]

  Da, poate este cazul ca avocatii care se afla in situatia cazurilor de incompatibilitate sa se asocieze, sa isi exprime si ei propriul punct de vedere, astfel ca opinia publica si distinsii parlamentari sa inteleaga si ei limitele acelor rationamente ce au fost consacrate ca incompatibilitati. Parlamentarii nu vor lasa pentru mult timp ca o asemenea decizie sa isi produca efectele, intrucat vor fi sub presiunea acelor argumentatii simple formate in mass-media.

  Credeti ca daca ai sotul avocat ti se ofera ceva in plus? Acesta sa fie singurul criteriu? Ca nu exista si altfel de relatii ce ar putea determina ca balanta sa incline in alt fel? Intrucat avocatii nu se formeaza pe Marte, iar judecatorii nu se formeaza pe Jupiter, ci au mers la aceleasi scoli, nu ii intalnim in calitate de fosti colegi? Nu au dreptul sa se intalneasca, sa isi vorbeasca? Simpla calitate de colegi, poate si de fosti colegi in aceeasi camera de internat, ar putea sa constituie un caz de incompatibilitate?

  Prea mult timp suspiciunile avute de unii colegi avocati (si vorbesc mai ales de cei frustrati) au avut o consacrare legala. Inteleg ca trebuie sa te abtii ca avocat intr-o asemenea situatie, sa ai un comportament care sa nu lase loc de reprosuri, sa pastrezi un culoar sanitar, ca trebuie sa iti impui mai multe restrictii decat toti ceilalti avocati. Marile cazuri de coruptie nu au fost cu avocatii ce au soti in magistratura. Relatiile, asa cum arata cazuistica, s-au format altfel.

  Daca facem o statistica asupra cazurilor de coruptie in care au fost implicati avocati, vom vedea ca din 1990 si pana in prezent acestia nu ocupa nici 1%. Si atunci? Am exclus doar situatii ipotetice de coruptie. Cei 99% au avut de a face cu rude, afini, soti sau sotii in magistratura?

  Poate lumea are nevoie de teorii conspirationiste: ca justitia nu merge din cauza relatiilor de rudenie, afinitate, sot-sotie. Sunt multi care doresc sa alimenteze asemenea ineptii si prin ele doresc sa isi ascunda insuccesul sau
 • 0 (0 voturi)    
  ale cuie (Vineri, 9 decembrie 2011, 10:14)

  Eugen Jebeleanu [anonim]

  1. toate aceste pierderi ??? ale celor care trebuie sa ne multumim cu salariul corect si decent.
  2. exact cum spunea cineva mai sus acest sistem corupt A FUNCTIONAT SI FUNCTIONEAZA IN CONTINUARE in cadrul Armatei Populare. NU este o practica romaneasca. Peste tot este la fel.
  3. Dimensiunea comisioanelor si a coruptilor din sistemul militar roactual este greu de evaluat. Dar in fruntea acestor nemernici se afla citeva persoane care ar trebui terminate cel putin profesional.
  4. Puterea politica si cea judecatoreasca ''au uitat'' sa isi faca datoria. Presa face ce poate iar noi comentam pe aici ca niste babe, fete mari sau eunuci.
  5. Respect si onoare celor care mai au curajul sa faca ceva impotriva acestei mafii institutionalizate.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by