Finantatorul Stelei, George Becali, a declarat vineri, in fata instantei supreme, ca terenul pe care l-a luat la schimb de la Ministerul Apararii avea o valoare sentimentala pentru el, pentru ca era semanat cu lucerna si-si putea paste linistit oile acolo, in locul "ciobanului Bebe".

Instanta suprema a reluat vineri audierile in dosarul in care finantatorul echipei de fotbal Steaua, George Becali, fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fiica acestuia au fost deferiti justitiei pentru un schimb de terenuri dintre omul de afaceri si institutia statului.

Inalta Curte a continuat audierea fostului ministru al Apararii Victor Babiuc si i-a audiat si pe restul inculpatilor din acest dosar, respectiv pe fiica lui Babiuc, Dana Babiuc, pe generalul Dumitru Cioflina si pe finantatorul Stelei, George Becali.

In fata celor trei judecatori, Becali a afirmat ca procurorul care a instrumentat cazul a mintit cu privire la faptele sale, despre care a aratat ca au fost legitime, si ca nu intelege care este acuzatia, de vreme ce la momentul schimbului el ar fi fost cel care a iesit in pierdere.

Becali le-a mai explicat magistratilor ca a preferat sa ia la schimb terenul din localitatea Stefanesti, si nu un altul, propus initial de Ministerul Apararii, din zona Ghencea, datorita unei valori sentimentale pe care o nutrea fata de acel teren.

"Am refuzat terenul din Ghencea pentru ca ma interesa un teren mai apropiat de ferma mea din Pipera. In felul acesta, eu puteam transporta mai usor si mai ieftin mancarea pentru animale. In plus, terenul avea o valoare sentimentala pentru mine. Era semanat cu lucerna si puteam sa imi duc si eu oile la pascut acolo. Dar eu nu puteam pana sa fac schimbul. Pentru ca acolo era interzis, ca era al Armatei. Doar un cioban Bebe putea paste oile acolo. Eu ma ofticam. Ca ala, Bebe, pastea ziua, ca avea blaturi", a sustinut George Becali, respingand ipoteza vreunui interes financiar sau de oportunitate materiala.

Becali le-a mai aratat judecatorilor ca, in realitate, prin acest schimb, la acel moment, el ar fi fost cel pagubit in raport de preturile cu care se vindeau terenurile in acea zona.

"Eu pot demonstra cu acte ca terenul meu era de 30 de ori mai scump decat ce mi-a dat mie Armata. La acea vreme, nu mi-am dat seama ca eu sunt prost si ca eu eram de fapt cel pagubit. Am zeci de acte care dovedesc ca s-au vandut parcele cu preturi mult mai mici, nu vrajeala procurorului", a mai spus Becali in fata judecatorilor.

Instanta a stabilit ca urmatorul termen de judecata al procesului sa fie in 15 decembrie si a anuntat alte 11 termene de judecata pentru luna ianuarie 2012, fapt ce a starnit nemultumirea avocatilor.

Victor Babiuc a fost audiat luni la instanta suprema in acest dosar, fostul ministru al Apararii spunand ca inaintea terenului preluat de Becali au mai existat inca 11 schimburi sau instrainari, niciunul nefiind considerat in neregula.