Seful Nuclearelectrica, Pompiliu Budulan, a demisionat din functie, dupa ce a fost acuzat ca si-a angajat fiica intr-o functie de conducere in cadrul companiei. Intr-o interventie telefonica la Antena 3, Budulan a confirmat ca si-a dat demisia in urma cu doua zile, dar a sustinut ca fiica sa nu are o functie de conducere la Nuclearelectrica, ci una de executie.

Pompiliu Budulan (foto arhiva)Foto: Agerpres

Presa a relatat zilele trecute ca Izabela Budulan, fiica sefului Nuclearlectrica, a fost numita in functia de director tehnic al companiei de stat, dupa ce a renuntat la postul de la Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), la departamentul de comunicare.

Potrivit Fin.ro, prezenta Izabelei Budulan la Nuclearelectrica a fost confirmata de purtatorul de cuvant al companiei, Mihaela Stiopol.

Marti, in cadrul unei emisiuni la B1 TV, deputatul PDL Cezar Preda s-a declarat indignat de aceasta numire in functie, avand in vedere ca fiica lui Budulan nu are experienta necesara pentru acest post, explicand totodata ca postul de director tehnic al Nuclearelectrica semnifica ce are Romania mai bun.

"Directorul tehnic este cel care stie orice surub din Nuclearelectrica; daca este asa, asta este una dintre cele mai mari aberatii ale anului. Trebuie incetat cu chestiunile astea. Acel om este ceea ce Romania are mai bun", a conchis Cezar Preda.

Potrivit informatiilor prezentate in cadrul emisiunii difuzate de B1 TV, la ANRE Izabela Budulan avea un salariu de 3.000 de lei, in timp ce salariul mediu la Nuclearelectrica este de 6.000 de lei.

Pompiliu Budulan: Am demisionat pentru a nu atrage numele Nuclearelectrica in acest scandal

Pompiliu Budulan a confirmat vineri, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca a demisionat de la conducerea Nuclearelectrica, explicand ca a facut acest lucru pentru a evita un scandal mediatic in care sa fie murdarit numele companiei.

"Confirm demisia, am depus-o un urma cu doua zile (30 noiembrie - n.r.). Am demisionat pentru ca nu vreau sa se lege de numele companiei, tin prea mult la compania asta", a declarat Budulan.

"Presa a spus ca fiica mea este director in cadrul Nuclearelectrica, toate stirile sunt false. In organigrama Nuclearelectrica nu exista postul de director tehnic. Ea a detinut o functie de executie, in cadrul unui departament de strategie-dezvoltare", a precizat el.

Budulan a explicat ca fiica sa a fost angajata in 2009, in urma unui concurs, dar in acest moment este in concediu de maternitate, avand contractul suspendat din aprilie 2011.

"A dat examen in 2009. Eu i-am spus sa nu participe, dar s-a dus oricum (...) Venea direct din functia de director la ANRE, venea din sistem (...) Eu n-am fost in comisie", a spus Budulan, admitand totodata ca fiica sa a fost si singurul candidat la concurs.

UPDATE - Pompiliu Budulan a declarat vineri seara, la B1 TV, ca fiica sa castiga la Nuclearelectrica aceeasi suma de bani ca si el, 40 de milioane de lei vechi. "Fiica mea are salariu, ca si mine, de 40 de milioane", a spus el.

Pompiliu Budulan, membru PDL, a fost numit sef al Nuclearelectrica in 2009, de fostul ministru al Economiei Adriean Videanu.