Ministerul Transportului a dat publicitatii un nou clip video filmat din avion cu autostrada Timisoara - Lugoj, planificata sa fie finalizata in 2013. In inregistrarea video realizata pe 29 noiembrie se vede care este stadiul actual al lucrarilor la acest tronson de autostrada. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a anuntat pe 20 octombrie deschiderea lucrarilor pe patru loturi de autostrada din cadrul Coridorului IV Paneuropean, printre care si Autostrada Timisoara-Lugoj Lot 1.

Autostrada Timisoara - Lugoj Lot IFoto: Hotnews

Autostrada Timisoara-Lugoj (2013, Lot 1)

Din tronsonul Timisoara - Lugoj va fi finalizat in 2013 primul lot pentru care a fost incheiat contract cu Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Carena SpA Impresa di Costruzioni.

  • Autostrada Timisoara-Lugoj Lot 1: km 44+500- km 54+000, contract de proiectare si executie in valoare de 63,6 milioane euro (inclusiv TVA) incheiat cu Asocierea Spedition UMB SRL- Tehnostrade SRL- Carena SpA Impresa di Costruzioni. Proiectul cuprinde constructia a 9,50 km de drum cu profil de autostrada, a 4 poduri, 6 pasaje peste autostrada si a unui nod rutier.

Pe 20 octombrie, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) anunta deschiderea lucrarilor pe patru loturi de autostrada din cadrul Coridorului IV Paneuropean, printre care si Autostrada Timisoara-Lugoj Lot 1. Potrivit CNADNR, executia tronsoanelor va dura un an si jumatate, la care se adauga 4 ani perioada de garantie. Finantarea este asigurata din fonduri nerambursabile europene prin Fondul de Coeziune (85%) si de la Bugetul de Stat (15%).

Si din Lugoj-Deva, tot primul lot va fi finalizat in 2013, constructorul fiind Asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte d’Acqua SpA – Cossi Construzioni SpA.

Datele tehnice ale autostrazii Lugoj - Deva (Lot1)

Lungime: 27,4 km

Constructor: Asocierea Tirrena Scavi SpA - Societa Italiana per Condotte d'Acqua SpA - Cossi Construzioni SpA

Valoare proiect: 158,39 mil euro

Data inceperii lucrarilor: 2011

Termen de finalizare a lucrarilor: Finele lui 2013

Stadiu actual: In constructie

Citeste si: