Directorii SPP si STS, Lucian Pahontu si Marcel Opris, au fost inaintati in grad de presedintele Traian Basescu, pe lista decretelor de avansare semnate de seful statului figurand si numele lui Ilie Botos, director general adjunct al Directiei Generale de Informatii a Armatei, informeaza Mediafax.

Seful statului a semnat marti mai multe decrete pentru inaintarea in grad a mai multor ofiteri din Ministerul Apararii Nationale, Serviciul de Protectie si Paza si Ministerul Administratiei si Internelor, a informat miercuri Administratia Prezidentiala.

Astfel, Ilie Botos a fost inaintat la gradul de general-locotenent cu trei stele. De asemenea, a fost inaintat in gradul de general-locotenent cu trei stele generalul-maior cu doua stele Carnu Fanica, seful SMFA, loctiitorul pentru operatii si instructie, Valeriu Nicut si Catalin Zisu, seful Comandamentului Logistic Intrunit.

Ioan Oprisor, secretar al CSAT, a fost inaintat in gradul de general cu patru stele.

Astfel, seful SPP, general-locotenentul cu trei stele Lucian Pahontu, a fost inaintat in gradul de general cu patru stele. Marcel Opris, general-locotenent cu trei stele si sef al STS, a fost de asemenea inaintat in grad, fiind facut general cu patru stele.

Prim-adjuncul sefului SPP, Gabriel Cretu, a fost inaintat la gradul de general-maior - cu doua stele. Au fost de asemenea inaintati in grad Cristian Cioc si Costin Nedelea, din conducerea SPP.

Presedintele i-a mai inaintat in gradul de general-maior cu doua stele pe Catanici Avram - fost sef al Garnizoanei Bucuresti, in prezent comandant al Diviziei 4 Infanterie Gemina; Ionita Ariton, sef al Statului Major al Fortelor Terestre din Ministerul Apararii Nationale; Maria Lupu, sefa Directiei Financiar-Contabile din MApN, loctiitorul sefului Departamentului pentru Armamente din MApN, Catalin-Adrian Moraru.