Secretarul de stat american Hillary Clinton a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Nationale, in care ii indeamna pe romani sa sarbatoreasca aceasta zi speciala pastrand in minte "faptul ca Statele Unite ale Americii va sunt partener si prieten".

"Am placerea de a transmite, in numele presedintelui Obama si al poporului american, cele mai calde urari tuturor romanilor cu ocazia celebrarii Zilei Nationale a Romaniei, pe 1 decembrie", se arata in mesajul transmis de Hillary Clinton, potrivit unui comunicat remis Hotnews.ro, miercuri, de Ambasada SUA.

"Statul roman a fost intemeiat in urma cu 93 de ani pe aceleasi principii democratice ale libertatii si egalitatii, valori comune ce reprezinta esenta relatiei dintre Romania si SUA. Astazi contam pe Romania, pe care o consideram un puternic aliat in eforturile comune de sustinere a stabilitatii si prosperitatii Afganistanului, a integrarii euro-atlantice a vecinilor dumneavoastra din Balcani si a securitatii globale printr-o ampla cooperare in domeniul aplicarii legii. Acestor legaturi de lunga durata li se adauga semnarea in acest an a acordului privind parteneriatul strategic dintre Romania si SUA si a acordului privind apararea antiracheta, ce marcheaza un nou capitol in relatia noastra durabila, si asteptam cu nerabdare sa gasim noi modalitati de colaborare", spune secretarul de stat al SUA.

"Acum, cand sarbatoriti aceasta zi speciala impreuna cu familia, prietenii si cei dragi, pastrati in minte faptul ca Statele Unite ale Americii va sunt partener si prieten. Va felicit si va urez un an plin de pace si prosperitate", incheie Hillary Clinton.