Presedintele Traian Basescu i-a indemnat pe romani, de 1 Decembrie, sa arboreze steagul national, "in familie sau la locul de munca", ca "semn al mandriei de a fi roman".

"Va indemn, ca semn al mandriei de a fi roman, sa arborati steagul national, fie ca sunteti in familie sau la locul de munca, pentru a sarbatori impreuna, asa cum se cuvine, Ziua Romaniei!", se arata in mesajul transmis de presedintele Basescu cu ocazia zilei nationale si postat pe site-ul Administratiei prezidentiale.

Iata mai jos mesajul sefului statului:

"Cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei, doresc sa adresez urarile mele cele mai calduroase de sanatate, bucurie si prosperitate tuturor romanilor, din tara si din diaspora. Este o zi de mare insemnatate pentru istoria noastra, in care poporul roman aduce un omagiu celor care au desavarsit, prin patriotismul si jertfa lor, Marea Unire de la 1918. Este, de asemenea, o zi a memoriei dedicata evenimentelor si personalitatilor care, prin viziune si loialitate fata de idealul national, au jucat un rol covarsitor in afirmarea identitatii statale in modernitate.

Nu in ultimul rand, este o zi in care suntem chemati sa ne manifestam solidaritatea cu cei afectati de perioada dificila pe care o traversam si sa ne exprimam totodata increderea in viitorul pe care-l putem construi impreuna, asa cum ni-l dorim, intr-o societate libera si democratica.

Va indemn, ca semn al mandriei de a fi roman, sa arborati steagul national, fie ca sunteti in familie sau la locul de munca, pentru a sarbatori impreuna, asa cum se cuvine, Ziua Romaniei!".