O aeronava Wizz Air cu 157 de pasageri la bord s-a intors, miercuri dimineata, pe Aeroportul Baneasa la 20 de minute de la decolare, dupa ce capota unuia dintre motoare s-a desprins, a declarat reprezentantul aeroportului, Teo Postelnicu, citat de Mediafax.

Avionul trebuia sa plece spre Bergamo la ora 07.05, a decolat la 07.26, dar s-a intors pe Aeroportul Baneasa la 07.44, a precizat Teo Postelnicu.

Valentin Iordache, purtatorul de cuvant al Companiei Nationale de Aeroporturi, a declarat ca traficul aerian nu a fost perturbat de acest indicent.

UPDATE Pasagerii au plecat cu un alt avion la 11.50, cu o intarziere de aproape 5 ore.

"Zborul Wizz Air W6 3131 de la Bucuresti la Milan Bergamo a revenit pe Aeroportul Baneasa la scurt timp dupa decolare, aterizand in siguranta, fara nicio complicatie. Capitanul a decis sa intoarca aeronava deoarece un panou de acces al unuia dintre motoare s-a desprins. Evenimentul nu a afectat functionarea aeronavei. Siguranta pasagerilor nu a fost pusa in pericol nicio clipa", a declarat Attila Dankovics, director de vanzari, marketing si comunicare Wizz Air, citat intr-un comunicat de presa remis, miercuri, agentiei MEDIAFAX.

Pasagerii sunt transportati la Milano Bergamo cu o alta aeronava, intarzierea cauzata fiind de patru ore si 50 de minute. Reprezentantul companiei Wizz Air a precizat ca pasagerii au fost serviti cu alimente si apa.

Motivul defectiunii aeronavei este in curs de investigare, a mai spus Attila Dankovics.

Reprezentantului Aeroportului Baneasa, Teo Postelnicu, a declarat ca pasagerii cursei Wizz Air au plecat spre Bergamo la ora 11.50, cu o alta aeronava pusa la dispozitie de companie.