Temperaturile au coborat, miercuri dimineata, la Joseni, pana la minus 16 grade Celsius, cea mai scazuta valoare din tara inregistrata in acest sezon, potrivit Agerpres.

Meteorologii de la statia Joseni spun ca aceasta valoare s-a inregistrat la ora 07.30, dupa care temperatura a inceput sa creasca usor.

Foarte frig a fost si la Miercurea Ciuc, unde minima consemnata miercuri dimineata a fost de minus 15 grade Celsius, in vreme ce la Toplita au fost minus 14 grade Celsius.

Mai cald a fost la Odorheiu Secuiesc, unde s-au inregistrat minus 10 grade Celsius si la Bucin, unde mercurul a coborat doar pana la minus 2 grade Celsius.

Aceste valori sunt mai ridicate decat cele inregistrate, in mod obisnuit, in Harghita, judet recunoscut pentru iernile extrem de aspre.

Minima absoluta a lunii noiembrie s-a inregistrat la Miercurea Ciuc, in anul 1993, cand au fost minus 27,5 grade Celsius, in vreme ce maxima lunii noiembrie a fost consemnata tot la Miercurea Ciuc, in 2004, cand termometrele au aratat 22 grade Celsius.