Agentul de politie Constantin Dumitrescu, care a fost prins la sfarsitul saptamanii trecute in timp ce incerca sa cumpere in Bals produse alimentare cu bani falsi, a declarat marti ca a falsificat bani din cauza datoriilor catre banci, pentru ca nu mai facea fata ratelor, transmite Agerpres. Dumitrescu a facut aceste afirmatii in fata magistratilor de la Tribunalul Olt unde s-a judecat recursul la decizia arestarii preventive. El afirma ca regreta ce a facut.

"Am ajuns sa falsific bani din cauza ca am un credit foarte mare si nu mai puteam face fata cu ratele", a declarat Dumitrescu.

Agentul de politie a recunoscut ca a falsificat bani si a subliniat ca sotia sa nu stia ce se intampla, deoarece ducea in masina toate hartiile tiparite la imprimanta.

Dumitrescu a spus ca imprimanta pe care a folosit-o la tiparirea bancnotelor false a cumparat-o la inceputul saptamanii, de la Craiova, dar nu cu scopul de a falsifica bani cu ea. Politistul a spus ca tot in cursul saptamanii trecute a plasat 200 de lei falsi la un chiosc din Pitesti.

Judecatorii au respins recursul sau, Dumitrescu urmand sa fie cercetat in continuare in stare de arest preventiv.

Dumitrescu a fost arestat sambata dimineata in localitatea Bals dupa cea incercat sa cumpere mai multe produse cu 400 de lei falsi. Politistul a intrat bandajat la cap si la mana intr-un magazin de bloc si a vrut sa plateasca cu bancnote false mai multe produse. Vanzatoarea a observat ca banii sunt falsi si a chemat politia. In masina politistului au mai fost descoperite bancnote de 100 si 200 de lei contrafacute, avand o valoare totala de 77.000 lei.

Agentul Constantin Dumitrescu, care lucreaza in politie din 1994, a fost retinut de sambata, fiind cercetat de procurorii DIICOT, existand informatii ca ar face parte dintr-o retea de falsificatori de bani.

In urma perchezitiei, la domiciliul lui Constantin Dumitrescu au fost gasite o imprimanta si hartie folosite la tiparirea bancnotelor contrafacute. Sotia politistului are interdictie de a parasi localitatea de domiciliu.

Duminica, el a fost suspendat din functie.