România doreşte consolidarea dialogului cu partea rusă pentru valorificarea oportunităţilor de cooperare economică, a afirmat marţi preşedintele Traian Băsescu, in cadrul unei intalniri cu ambasadorul rus la Bucuresti, Alexander Churilin, care a fost primit la Palatul Cotroceni cu ocazia încheierii misiunii diplomatice în ţara noastră, anunta Agerpres. "Preşedintele Traian Băsescu a menţionat că România doreşte ca relaţiile cu Federaţia Rusă să fie fondate pe baze pragmatice, care să ţină cont atât de profilul internaţional, cât şi de interesele fiecărui stat. Totodată, şeful statului a arătat că România doreşte consolidarea dialogului cu partea rusă pentru valorificarea oportunităţilor de cooperare economică", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

"În acest context, cei doi interlocutori au apreciat creşterea volumului schimburilor comerciale bilaterale în ultimii doi ani şi au subliniat necesitatea stimulării contactelor între mediile de afaceri din cele două state, în vederea valorificării eficiente a oportunităţilor existente", se mai arată în comunicat.

Şeful statului a adresat felicitări pentru încheierea unui mandat de succes şi i-a mulţumit ambasadorului Churilin pentru aportul adus la dezvoltarea relaţiilor bilaterale româno-ruse.