Senatul a adoptat tacit, marti, o propunere legislativa care prevede ca Ziua mondiala a sanatatii sa fie zi de doliu national in Romania, anunta Agerpres. Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii 53/2003 - Codul Muncii, care a fost initiata de deputatii Tudor Ciuhodaru si Mircia Giurgiu, urmeaza sa fie trimisa Camerei Deputatilor in forma initiala. Senatul este prima camera sesizata, Camera Deputatilor fiind for decizional.

In expunerea de motive a propunerii de lege este prevazut faptul ca ziua de 7 aprilie ar trebui sa fie consacrata unei evaluari a reformelor din sistemul medical.

"Ziua de 7 aprilie, ziua mondiala a sanatatii, trebuie sa fie considerata zi de doliu national, in care decidentii sa evalueze diferentele dintre reforma statului si sentinta la condamnare la moarte a tuturor romanilor. Numarul mortilor evitabile va continua sa creasca in conditiile mentinerii actualelor masuri privind desfiintarea si comasarea spitalelor", se arata in documentul citat.