Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, va efectua marti o vizita oficiala in Libia, la invitatia autoritatilor interimare de la Tripoli, informeaza Agerpres.

Demnitarul roman va fi primit de primul-ministru al guvernului interimar, Abdurrahim Al-Keib, si va avea convorbiri oficiale cu omologul libian, Ashour Bin Khayal, si ministrul Economiei, Taher Sharkes, mentioneaza comunicatul citat.

De asemenea, ministrul Baconschi va reitera la Tripoli sprijinul Romaniei pentru succesul transformarilor politice din Libia pe baza experientei proprii in tranzitia de la dictatura la o societate libera si va expune disponibilitatea Romaniei de a participa la reabilitarea infrastructurii si la reconstructia economico-sociala post-conflict.

Totodata, seful diplomatiei va prezenta oferta romaneasca de sprijin umanitar pentru ranitii si copiii afectati de razboi, evidentiaza comunicatul MAE.

Vizita oficiala la Tripoli a ministrului Afacerilor Externe are loc la putin timp dupa anuntarea noului Guvern Interimar de la Tripoli (24 noiembrie 2011).