Consilierii generali au aprobat luni o rectificare a bugetului Primariei Municipiului Bucuresti, necesara intrucit s-au incasat doar 86% din veniturile estimate initial de institutie, cu circa 207 milioane de lei mai putin. Pentru a se putea plati subventia la RADET si la RATB, consilierii au taiat de la bugetele marilor proiecte de infrastructura:

- 30 milioane lei de la diametrala Nord - Sud (Buzesti - Berzei - Uranus)

- 5 milioane lei de la Pasajul Mihai Bravu

- 19 milioane lei de la reabilitarea Pasajului Baneasa (pod Elvila)

- 11 milioane lei de la reabilitarea Bd. Aviatorilor

Consilierii au votat distribuirea de fonduri suplimentare dupa cum urmeaza:

- 43 milioane lei la RADET (dintre care 37 milioane lei subventie de la Guvern)

- 27 de milioane lei la RATB

- 800.000 de lei pentru reabilitarea Podului Bordei

- 1 milion lei la ALPAB

- 1 milion lei Teatrul Masca

- 1 milion lei la Palatele Brancovenesti

Consiliul General (CGMB) a avut cistig de cauza in fata primarului Sorin Oprescu, acesta avind o alta propunere de redistribuire a sumelor. Astfel, Oprescu a avut urmatoarele planuri: La RADET, a propus doar alocarea subventiei de 37 milioane lei de la guvern, de la RATB a propus luarea sumei de 20 milioane, de la Administratia Spitalelor sa se mai ia 10 milioane, de la institutiile de cultura (teatre, Opera comica pentru copii si circ) sa se mai ia 1,4 milioane lei, de la Arcub inca 4,5 milioane lei, de la Zoo sa se ia 1,3 milioane lei, de la Administratia Ciinilor fara stapin inca 3 milioane de lei. Oprescu voia sa acorde urmatoarele sume suplimentare: la Palatele Brancovenesti 1,5 milioane lei, la ALPAB 2 milioane lei, la Administratia Cimitirelor un milion de lei si la Clubul sportiv municipal 1,3 milioane lei.

Intrucit consilierii nu au aprobat rectificarea in forma propusa de Oprescu, acesta a declarat ca va ataca in instanta proiectul deoarece nu are bani sa plateasca proiectele de investitii incepute.

In replica, Mircea Raicu, consilier PDL (majoritatea in CGMB e detinuta de PDL) spune ca daca nu ar fi facut aceasta rectificare, nu s-ar mai fi putut plati subventia la caldura si la RATB, gigacaloria ajungind la 327 lei, iar biletul RATB la 2 lei/calatorie.