Sistemul medical romanesc se afla in pragul celei mai consistente schimbari din ultimii 20 de ani. Cum vom fi afectati de introducerea asigurarilor medicale private? Cat si cui va trebui sa platim? Care sunt plusurile si minusurile noilor masuri anuntate? Cum vor fi pacientii si medicii afectati de transformarea spitalelor in societati comerciale si fundatii?

Florin ChirculescuFoto: AGERPRES

Chirurgul Florin Chirculescu, seful departamentului de Chirurgie Toracica din Spitalul Municipal Bucuresti, si economistul Valeriu Todirascu, specialist in politici de sanatate si membru Noua Republica, au raspuns intrebarilor cititorilor HotNews.

In 2009, Florin Chirculescu publica oscrisoare deschisa adresata ministrului Sanatatii, in care acuza direct marile probleme ale sistemului medical romanesc. Chirurg la Spitalul Municipal din Bucuresti, Florin Chirculescu a infiintat un sindicat al medicilor si continua sa vorbeasca deschis despre problemele sistemului medical.

Valeriu Todirascu este economist, manager al unui laborator de analize medicale si specialist in politici medicale a miscarii Noua Republica.

  • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
  • Va rugam sa nu adresati mai mult de doua intrebari pentru a da posibilitatea invitatilor sa raspunda la cat mai multe probleme ridicate de cititori. Postarile lungi sau care contin mai mult de doua intrebari nu vor fi validate.