Andrei Tinu, fiul lui Dumitru Tinu, a fost operat si se afla in prezent la Sectia de Terapie intensiva a Spitalului de Urgenta Floreasca si este stabil, a declarat pentru Agerpres Bogdan Oprita, purtatorul de cuvant al spitalului. Tinu a fost muscat de o vipera si a fost operat sambata seara.

"In functie de evolutie vom mai interveni daca este cazul. Exista pericolul sa mai apara probleme la membrul superior unde sunt zone de necroza", a spus medicul.

"Pacientul este stabil, mananca, local i se schimba pansamentele. Nu s-a luat o decizie privind o noua interventie la care sa fie supus luni", a spus Oprita, citat de Mediafax.

El a precizat ca edemul de la mana la care a fost muscat de vipera nu se retrage imediat, ci in trei - patru zile.

"Dupa ce fenomenele generale au fost stinse, medicii se concentreaza acum pe fenomenele locale, din zona inciziilor, pentru a evita orice posibila infectie locala care s-ar putea extinde", a mai spus Bogdan Oprita.

Andrei Tinu a fost operat de o echipa de specialisti in chirurgie plastica.

"Echipa mea de chirurgi plasticieni l-a operat pe Andrei Tinu pentru un edem important in zona de la mana si antebrat, care a necesitat o interventie de decompresie, altfel se producea o 'moarte' a muschiului care ar fi avut un risc general", a declarat prof. dr. Ioan Lascar, seful Departamentului de Chirurgie Plastica si Reparatorie a Spitalului de Urgenta Floreasca.

Andrei Tinu, in varsta de 26 de ani, a fost muscat de o vipera, sambata dimineata. El a ajuns la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, in cel mult doua ore de la muscatura suferita la mana, unde i-a fost administrat imediat serul antiviperin.

Peste noapte starea de sanatate s-a agravat, Andrei suferind un hematom la mana, care s-a umflat si a fost dus in sala si operat.

In 2010, Andrei Tinu, impreuna cu patru prieteni, a construit o crescatorie de vipere cu corn in Lunca Dunarii, in apropiere de Giurgiu.

Sambata dimineata, fiul fostului jurnalist s-a deplasat la ferma de vipere pentru a filma cu cei de la RTV un reportaj. Andrei Tinu a incercat sa arate camerei cum se "mulge" o vipera de venin, apucand-o cu mana dupa ce o tinuse imobilizata, dar vipera s-a intors brusc si l-a muscat de mana.

Veninul de vipera este folosit in industria medicala si poate ajunge la un pret de 2.000 de euro pe gram. Veninul viperei cu corn poate ucide un om in cateva ore daca nu este administrat de urgenta serul antiviperin.

Muscatura de vipera se manifesta prin transpiratii, greata si varsaturi, paloare, accelerarea batailor inimii, insuficienta respiratorie. In lipsa unui tratament adecvat, la doar cateva ore de la incident apar hemoragii puternice, iar decesul survine in cel mult patru zile de la inocularea veninului, prin hemoragii si insuficienta renala. De asemenea, veninul poate sa distruga hematiile din sange, iar stopul cardio-respirator si decesul sunt iminente.

"Veninul viperei cu corn este extrem de cautat in toata lumea, dar mai ales in Europa. Desi periculos, putand fi letal pentru oameni, veninul viperei cu corn este extrem de folositor pentru industria farmaceutica. O vipera ammodytes produce anual aproximativ 1,5 grame de venin cristalizat, care, in functie de puritate, poate scoate din buzunarele eventualilor clienti sume cuprinse intre 500 si 2.000 de euro, ajungandu-se uneori chiar si la 2.500 - 3.000 de euro. Pe de alta parte, ingrijirea reptilelor nu este costisitoare", declara, in 2010, Andrei Tinu.

Pe 28 ianuarie 2008, Curtea de Apel Bucuresti a decis, printr-o sentinta irevocabila, ca Andrei Iucinu este fiul natural al fostului director al cotidianului "Adevarul", iar pe 20 noiembrie 2008, Judecatoria Sectorului 3 a decis ca Andrei Iucinu are dreptul la trei optimi din masa succesorala, instanta anuland certificatul de mostenitor detinut de Anna-Maria Tinu.

La 5 martie 2008, magistratii Judecatoriei Sectorului 1 au decis ca Andrei Iucinu sa poarte numele de Tinu.

Dumitru Tinu, director si actionar majoritar la cotidianul "Adevarul", a murit la 1 ianuarie 2003, in urma unui accident rutier.