Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) va primi 37,10 milioane lei pentru subventionarea caldurii - bani care vor veni de la bugetul de stat - fata de nivelul aprobat initial in conditiile in care intregul buget al Capitalei va fi rectificat in minus, conform unui proiect de hotarare ce figureaza pe ordinea de zi a sedintei de luni, a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, scrie Agerpres.

Potrivit aceluiasi proiect, bugetul Capitalei va fi diminuat cu suma de 207,5 milioane lei.

Municipalitatea subventioneaza cu 170 de lei pretul gigacaloriei pentru bucuresteni, restul de bani pana la 318 lei - pretul de productie al unei gigacalorii - urmand a fi suportat de consumatorul casnic. Producatorul ELCEN percepe 60% din acest pret, iar RADET restul. Conform proiectului de hotarare privind rectificarea bugetului propriu al municipiului Bucuresti pe 2011, bugetul RATB va fi mai sarac cu 19,73 de milioane lei, bani care vor fi luati de la activitatea de investitii.

"Nu a putut fi acordata cresterea solicitata de RATB intrucat nu exista temei legal si economic pentru cresterea activitatii regiei in luna decembrie cu 37%", se precizeaza in proiect.

Principalul obiect al rectificarii propuse in minus ramane PMB, cu aproape 200 milioane lei fata de ceea ce a fost aprobat la inceputul anului, in scadere cu 17 procente.