Ministerul Afacerilor Externe ii informeaza pe cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Bulgaria ca incepand de luni, 28 noiembrie, ora 10,00, vor avea loc miscari nationale de protest, organizate de asociatii ale agricultorilor bulgari, care pot afecta si punctele de trecere a frontierei cu Romania, relateaza Agerpres.

Potrivit graficului publicat, coloanele de masini si persoane vor porni, la ora 10,00, de la Dobrici catre PCTF Ruse - Giurgiu, PCTF Kardam - Negru Voda si PCTF Durankulak - Vama Veche. Un alt convoi va porni de la Popovo, Targoviste catre PCTF Giurgiu - Ruse. Vor fi afectate si principalele puncte de trecere a frontierei cu Turcia si un punct de trecere a frontierei cu Grecia, precizeaza MAE intr-un comunicat remis duminica.

Pentru a preveni aparitia unor situatii neplacute, Ministerul Afacerilor Externe le recomanda cetatenilor romani sa evite zonele unde au loc miscari de protest. De asemenea, cetatenii romani sunt sfatuiti sa consulte periodic pagina web a MAE (www.mae.ro), rubrica 'Sfaturi de calatorie - Alerte de calatorie' pentru a obtine informatii actualizate privind deplasarile in Bulgaria.