266 de persoane sunt invitate sa depuna juramantul de credinta fata de Romania, luni, 28 noiembrie, in cursul a doua ceremonii, succesiv, incepand cu orele 08.30, respectiv 11.30, a anuntat Autoritatea Nationala pentru Cetatenie.

Conform legii, cetatenia romana se dobandeste la data depunerii juramantului de credinta fata de Romania, moment in care se inmaneaza si certificatul de cetatenie romana.

ANC a precizat ca, ulterior dobandirii certificatului de cetatenie, persoana se prezinta la misiunile diplomatice ale Romaniei in strainatate sau la oficiile de stare civila din Romania in vederea transcrierii documentelor de identitate si obtinerii certificatului de nastere, proces care dureaza cateva luni.

Competenta pentru eliberarea acestor documente apartine in exclusivitate Ministerului Administratiei si Internelor.

Potrivit Autoritatii pentru Cetatenie, dupa ce intra in posesia tuturor documentelor de identitate eliberate de autoritatile romane, persoana poate depune cerere pentru obtinerea pasaportului.

Certificatul de cetatenie atesta doar calitatea de cetatean roman, fara a-i conferi solicitantului dreptul la un pasaport sau la o calatorie libera.