Primariile nu vor putea sa foloseasca banii pentru cheltuielile curente ale scolilor decat in acest scop, a declarat vineri ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, citat de Mediafax. Astfel, vor fi evitate situatiile de pana acum in care unitatile nu isi puteau plati caldura sau apa curenta, sustine ministrul.

"Am facut un mare pas inainte. Asa cum se intampla cu banii de salarii, care nu pot fi folositi in alte scopuri, tot asa va fi si cu sumele pentru cheltuielile curente ale scolilor", a spus ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

Astfel, bugetul pentru 2012 va fi suplimentat cu un miliard de lei, suma destinata cheltuielilor curente ale scolilor. Se va calcula un cost standard in care fiecare primarie va trebui sa se incadreze.

"Primariile trebuie sa foloseasca banii primiti de la bugetul de stat pentru cheltuielile curente ale scolilor numai in acest sens. Este vorba despre un miliard de lei in plus", a declarat Funeriu.

Guvernul a aprobat vineri proiectul de buget pentru 2012. Documentul va fi transmis Parlamentului spre dezbatere si adoptare.