Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat, vineri, referindu-se la cele aproximativ 120.000 de persoane care vor fi disponibilizate in 2012 din sistemul bugetar, ca se fac analize pentru a sti cati oameni vor pleca din fiecare sector, scrie Mediafax. Potrivit ministrului, cei care parasesc anul viitor sectorul bugetar se pot angaja in privat, deoarece sunt locuri disponibile.

Sulfina Barbu si Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, au participat vineri la intalnirea Comitetului de monitorizare a proiectelor europene privind dezvoltarea resurselor umane, alaturi de membri ai sindicatelor si reprezentanti ai societatii civile. Cu aceasta ocazie, ministrul Muncii a declarat ca in 2012 vor fi disponibilizate din sistemul bugetar aproximativ 120.000 de persoane, printre acestea numarandu-se si angajati din administratie.

"Nu au fost facute analize concrete pentru a sti cati oameni vor pleca din fiecare sector, aceste analize fiind in desfasurare. Cei care parasesc sistemul bugetar se pot angaja in privat, pentru ca sunt locuri disponibile", a declarat Sulfina Barbu.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, joi, la Economist Conferences Bucharest Summit, reducerea numarului bugetarilorin 2012, astfel incat Romania va ajunge la 1,1 milioane angajati bugetari pana la sfarsitul anului viitor.

"Acest proces (de reducere a personalului bugetar - n.r.) va continua, Romania urmand sa-si fixeze numarul de salariati la stat in jurul a 1,1 milioane, coborand de la 1,4 milioane pana la sfarsitul anului 2012", a declarat presedintele.