Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat, joi, ca el crede ca trebuie eutanasiati cainii comunitari, in conditiile in care musca oamenii, dar ca municipalitatea va decide ce masura sa ia in acest sens dupa ce va consulta cetatenii, transmite Agerpres.

"Sunt pentru noua lege privind cainii comunitari si o sa decida lumea ce o sa facem. O sa facem sondaj, oamenii isi vor spune optiunea si pe site-ul primariei si telefonic. (...) Eu cred ca trebuie omorati cainii in conditiile in care musca oamenii. (...) Decat sa ma muste pe mine si sa ma imbolnavesc si sa fac injectii in burta in niste conditii groaznice, mai bine il omor pe caine, ca asta-i viata. Eu sunt mai puternic decat cainele. Ca, daca ar fi dupa el, m-ar musca si m-ar manca pana la urma. Cainele se gandeste ca ma doare cand ma musca pe mine?", a spus, intr-o conferinta de presa, Radu Mazare.

Acesta a mentionat ca, indiferent de ceea ce vrea populatia, "in niciun caz" cainii comunitari nu vor fi prinsi si ''intretinuti'' toti din banii primariei, fiind vorba de peste 20.000 de patrupede, in conditiile in care in acest an administratia locala a cheltuit 800.000 de lei cu functionarea biobazei.

Primarul Constantei sustine ca occidentalii ne invata sa nu eutanasiem cainii comunitari, dar in tarile lor aceste animale nu exista pe strazi.

"Ii vad pe occidentalii care vin si ne invata pe noi ca ar trebui sa pastram cainii, dar la ei nu am vazut niciodata un caine. Asta este ca si cu poluarea. Dupa ce au rupt-o si au construit fel si fel de industrii, vin si ne spun noua ca nu, noi nu avem voie sa facem asa ceva", a afirmat Mazare.

Edilul a spus ca este iubitor de animale si ca se gandeste "cu sufletul" si la cainii comunitari, dar si la porci, miei sau animale care sunt sacrificate pentru a fi consumate de populatie.

"V-ati gandit prin ce chinuri trece porcul ca sa-l mananci? Puiul, vaca sau vitelul? Cand mancati carnea de vitel va ganditi prin ce chinuri trece bietul animal? (...) Plangem ca de ce vanam animale, dar nu plangem de ce le taiem in abator. De ce nu se ridica aceeasi problema ca in cazul cainilor?", a afirmat primarul Constantei.

Referitor la modul de eutanasiere a cainilor comunitari, Radu Mazare a spus ca nu se pricepe la asa ceva, dar ca "asa cum sunt omorati oamenii in America cand fac o crima, prin injectare, la fel sa se faca si cu cainii".