Fostul presedinte Ion Iliescu a fost externat, joi, de la Spitalul Elias din Capitala, unde i-au fost facute analize, medicii constatand ca nu are probleme majore de sanatate. El a parasit spitalul in jurul orei 14.00, in stare buna a declarat pentru Mediafax directorul medical Dana Safta.

Ion Iliescu (foto arhiva)Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

In jurul pranzului, aceasta a mentionat ca Ion Iliescu a fost supus unor analize si explorari endoscopice, programate din timpul verii pentru unele tulburari digestive din ultimii ani, care nu sunt insa grave.

Medicul a sustinut ca Ion Iliescu a venit la spital in urma unei probleme digestive.

Dana Safta declarase joi dimineata ca starea fostului sef al statului Ion Iliescu este buna.

"Domnul Iliescu vine periodic la spital pentru un control de rutina. Nu trebuie asociata agitatia ultimelor zile cu starea acestuia, intrucat el fusese programat pentru acest control cu mai mult timp inainte. Starea pacientului este buna", a precizat Dana Safta.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, l-a vizitat, joi dimineata, pe Ion Iliescu, la spital. Oprescu a negat zvonurile legate de o posibila criza biliara, amintind ca Iliescu a fost supus cu ani in urma unei interventii in urma careia i-a fost scoasa bila.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a fost internat miercuri seara la Spitalul Elias, pentru un control de rutina.

Managerul spitalului a declarat atunci pentru TVR Info ca situatia nu este grava si ca Ion Iliescu trebuie sa efectueze cateva analize.