Holocaustul este o lectie pentru umanitate care nu ar trebui sa se repete niciodata, a scris joi premierul Emil Boc in cartea de onoare a Memorialului Holocaustului Yad Vashem din Ierusalim, cu ocazia vizitei delegatiei guvernului roman in Israel. Primul ministru a participat la o ceremonie oficiala desfasurata la Memorialul Yad Vashem si a depus o coroana de flori intr-o sala dedicata memoriei martirilor Holocaustului.

Emil Boc a semnat, cu aceasta ocazie, in cartea de onoare Memorialului, unde a scris ca Holocaustul este o lectie pentru umanitate care ar rebui "sa nu se mai intample niciodata".

Primul ministru a afirmat ca vizita la Memorial este o experienta profund emotionanta. De asemenea, Emil Boc a vizitat si Memorialul copiilor de la Yad Vashem.

Sala memoriei martirilor este un spatiu solemn in care vizitatorii sunt invitati sa-si aduca aminte de victimele Holocaustului. Pe pavajul salii sunt inscriptionate cele sase lagare ale mortii precum si numele lagarelor de concentrare din Europa.

Memorialul copiilor este un spatiu construit in subteran si unde sunt amplasate lumanari in permanenta, in memoria celor peste o jumatate de milion de copii evrei ucisi in Holocaust.

Memorialul Yad Vashem a fost fondat in 1953 printr-o decizie a Knessetului, pentru pastrarea memoriei victimelor Holocaustului.

In cadrul Memorialului exista o sala a numelor dedicata victimelor Holocaustului, unde sunt expuse pagini de marturii care contin datele biografice a peste 3,2 milioane de persoane ucise in Shoah.