Directia Generala de Audit din cadrul MAI a verificat 182 de unitati ale inspectoratelor de arma, constatand lipsa a zeci de tone de motorina si benzina. Cauzele sunt anchetate de procurori, informeaza Mediafax.

Din ordinul ministrului Administratiei si Internelor, Directia Generala de Audit din cadrul MAI a efectuat, in perioada 14-18 noiembrie, o misiune de audit in scopul determinarii faptice a stocurilor de carburanti, a modului de tinere a activitatii contabile, precum si a executarii inventarierii carburantilor in cadrul unitatilor ministerului, informeaza MAI.

Verificarea s-a facut la 182 de structuri apartinand tuturor inspectoratelor de arma (Politie, Jandarmerie, IGSU, IGAv. etc).

In cadrul controlului s-a constatat o lipsa de 24,3 tone benzina si 8 tone motorina la IPJ Tulcea. Pentru lipsa constatata, ministrul Administratiei si Internelor a ordonat Directiei de Control din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane efectuarea cercetarii in vederea stabilirii faptelor ce au condus la prejudicierea patrimoniului IPJ Tulcea.

De asemenea, s-au constatat lipsa a 13,34 tone benzina si 3,5 tone motorina la IPJ Arad (cauza fiind cercetata de Parchetul de pe langa Tribunalul Arad), a 0,9 tone benzina si 9,16 tone motorina la ISU Sibiu, pentru care a fost sesizat Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Cluj, a 2 tone benzina si 3,76 tone motorina la ISU Brasov, fiind sesizat Parchetul Militar Brasov si a 0,8 tone benzina la IPF Timis, situatie aflata in cercetare de catre organele unitatii.

Totodata, s-au constatat deficiente in tinerea si inregistrarea in contabilitate a cantitatii de carburanti, in modul de executare a inventarierilor lunare, precum si a modului de depozitare a carburantilor.

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a dispus structurilor de specialitate si inspectoratelor generale masuri administrative si organizatorice pentru remedierea deficientelor constatate si pentru stabilirea responsabilitatilor.