Primarul municipiului Sighisoara, Ioan Dorin Danesan (PSD), a fost condamnat de Judecatoria Sighisoara la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu, fals si uz de fals, savarsite in scopul de a ascunde comiterea unei infractiuni, transmite Agerpres. Hotararea judecatoreasca, pronuntata marti, a fost atacata de aparatorul primarului cu recurs. Danesan se declara nevinovat.

Pe langa pedeapsa de 1 an si 6 luni inchisoare, primarul a mai primit o pedeapsa de 4 luni inchisoare si una de doua luni de inchisoare, dar in baza art.33 lit. a Cod Penal, pedepsele au fost contopite, "inculpatul urmand sa execute pedeapsa cea mai grea de 1 an si 6 luni inchisoare".

'In baza art.81 Cod Penal, instanta dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe durata termenului de incercare de 3 ani si 6 luni si atrage atentia inculpatului asupra dispozitiilor art.83 Cod Penal privind revocarea suspendarii conditionate', se arata in documentul Judecatoriei Sighisoara.

Magistratii au dispus desfiintarea totala a contractului de concesiune nr.6/130/6097/28.03.2006 incheiat intre Consiliul Local Sighisoara, in calitate de concedent, si SC Brain Plus SRL Targu Mures, in calitate de concesionar, precum si Dispozitia primarului municipiului Sighisoara nr.382/28.03.2006.

Intrucat Consiliul municipal Sighisoara nu s-a constituit parte civila, instanta a decis ridicarea masurii sechestrului asigurator instituita prin Ordonanta din 8.05.2009 a Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Targu Mures.

Primarul din Sighisoara, Ioan Dorin Danesan, a declarat ca este nevinovat si ca prin acel contract de concesiune bugetul local nu a suferit nicio paguba: "Bineinteles ca am declarat recurs. Nu am nicio vina. E vorba de o concesiune, vizavi de care au fost verificari de la Corpul de Control al Prefecturii acum doi ani, de la Curtea de Conturi, care n-au gasit nimic".