Firmele de deszapezire din Capitala vor imprastia marti noapte material antiderapant in zona pantelor, a rampelor, podurilor si pasajelor rutiere, dupa ce meteorologii au anuntat temperaturi scazute pentru urmatoarele nopti, anunta Mediafax. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat operatorilor sa intervina cu materiale antiderapante, pentru a preveni formarea poleiului.

"Pe parcursul acestei nopti, operatorii de deszapezire vor imprastia material antiderapant in zona pantelor, a rampelor, a podurilor si a pasajelor rutiere, acolo unde se impune aceasta interventie, dar si in alte zone unde este posibila formarea poleiului", se arata intr-un comunicat de marti al municipalitatii.

Astfel, incepand de la ora 22.00, 26 de utilaje vor fi amplasate in puncte fixe pentru a putea interveni rapid in cazul in care conditiile meteo o vor impune. Cele 26 de puncte fixe sunt la Academia Militara, Piata Constitutiei, Razoare (Panduri), Theodor Pallady (intrarea de pe A2), Poarta IV (Republica), Podul Pipera, Podul Fundeni, Podul Basarab (Vasile Milea), Pasajul Lujerului (zona Cora), Piata Universitatii, Piata Victoriei, Pasajul Victoriei (Iancu de Hunedoara), Pasajul Basarab (urcarea dinspre Calea Grivitei), intersectia bulevardului Titulescu cu strada Dr. Felix, Parcul Herastrau (zona Ambasadei Chinei), Calea Floreasca, la intersectie cu strada Tarmului, Pasajul Elvila, Piata Presei Libere, Fantana Miorita, Piata Chibrit, Bucurestii Noi (zona Laminorului), Soseaua Bucuresti-Targoviste, Soseaua Chitilei, Piata Arcul de Triumf, Gara de Nord (coloane) si la intersectia strazilor Berzei si Stirbei Voda.

Potrivit raportului operatorilor de salubrizare din Capitala, sunt pregatiti de interventie 2.774 de muncitori, precum si 615 utilaje si 19.700 tone de materiale antiderapante.