Pilotul de raliuri si colegul de echipaj al lui Victor Ponta, Edwin Keleti, neaga acuzatiile lansate de seful ANAF, Sorin Blejnar, pe care le califica drept false si spune ca nu exista contracte de sponsorizare intre Automedia SRL si firme din grupul Realitatea-Catavencu. Seful ANAF a acuzat, luni seara, la TVR, ca "asociatia de automobilism" a liderului PSD Victor Ponta a primit ilegal bani, pe prestari de servicii fictive, de la Robert Negoita, Dorin Umbrarescu si Sorin Ovidiu Vantu fiind vorba de o suma de peste 300.000 de dolari.

Victor Ponta si Keleti Edwin, la Raliul AraduluiFoto: Agerpres

"Domnul Blejnar ori minte, ori este prost informat. In primul rand, Victor Ponta nu a fost niciodata nici actionar nici angajat al firmei Automedia SRL, asa cum in mod eronat sustine seful ANAF. In al doilea rand, nu exista niciun fel de contract de sponsorizare intre Automedia SRL si firme din grupul Realitatea-Catavencu. In al treilea rand, Automedia nu este o societate de automobilism, ci un SRL cu mai multe obiecte de activitate, printre care servicii editoriale sau publicitate, preponderent in domeniul auto. Aceste prestari de servicii nu sunt deloc fictive, ci s-au realizat in mod transparent, conform actelor dintre companii! Blejnar a mai rostit si sintagma "facturi mai mult sau mai putin fictive", afirmatie deosebit de grava pentru ca toate facturile emise de Automedia sunt inseriate conform legilor in vigoare, iar toate tranzactiile s-au efectuat exclusiv prin circuit bancar! Pe langa toate aceste aspecte, Automedia are si a avut intotdeauna platite la zi contributiile la bugetul de stat, fara sa fi intarziat vreodata la plata acestora", spune Edwin Keleti intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Pilotul de raliuri si jurnalistul auto considera ca acuzatiile fara acoperire lansate de Sorin Blejnar ating credibilitatea ANAF-ului. "Este extrem de grav faptul ca, in mod repetat, seful unei institutii publice importante lanseaza astfel de acuzatii si dezinformari, fara sa aduca niciun fel de dovezi. Nu doar ca perpetueaza o situatie care imi lezeaza propria reputatie, dar aduce grave prejudicii de credibilitate institutiei pe care o conduce", mai spune Edwin Keleti.

  • Acuzatiile lui Sorin Blejnar

Seful ANAF a sustinut, luni seara, la postul public de televiziune, ca Victor Ponta a beneficiat de sponsorizari nedeclarate pentru masinile de curse.

"Nu va pot prezenta acum dovezile, dar ele au fost trimise deja autoritatilor in drept. Sunt vreo 10 mii de miliarde de lei vechi, adica peste 300 de mii de dolari, de la Negoita, de la Umbrarescu si de la Vantu. Afirm in premiera ca a primit bani si de la Sorin Ovidiu Vantu. Firma de raliuri a domnului Ponta, care este un SRL, a facut niste prestari de servicii fictive catre Academia Catavencu si Cotidianul si si-a luat in fiecare luna bani buni de acolo", a declarat Blejnar.

Acesta explica ca pilotul masinii pe care concura si Victor Ponta, Edwin Keleti, avea contract si incasa bani de la Academia Catavencu ca sa faca singur prima pagina a ziarului. In acest mod s-ar fi incasat lunar bani de la Academia Catavencu si Cotidianul intre anii 2007-2009.

"Banii de pe aceste plati fictive au intrat in contul SRL-ului Automedia si din ei s-a sustinut hobby-ul domnului Ponta care a participat la curse intre 2009-2010. Nu poate fi vorba de donatie aici fiindca vorbim de un SRL si nu o fundatie, iar serviciile prestate au fost fictive. Am chitante cum firma Automedia i-a platit cazarea domnului Ponta la curse...", a incheiat Blejnar.