Pensionarii vor participa, in perioada urmatoare, la mitinguri de protest organizate in fata Guvernului, Presedintiei si Prefecturilor din tara, principala nemultumire vizand decizia Guvernului de a nu majora pensiile de la 1 ianuarie 2012, asa cum este stipulat in Legea 263/2010, a anuntat vineri, intr-o conferinta de presa, presedintele Federatiei Nationale "Unirea" a Pensionarilor din Romania, Dumitru Cojanu, citat de Agerpres.

"Pe langa faptul ca pensiile au fost inghetate in ultimii doi ani, in 2011 s-a decis chiar si diminuarea lor cu 5,5%. In paralel, preturile au crescut in medie cu 10 - 15%, iar din acest motiv, pensionarii se afla acum intr-o situatie deosebit de dificila. Nu trebuie sa uitam faptul ca sezonul rece a inceput deja, iar scumpirea energiei termice a dublat sau chiar a triplat facturile la incalzire. In aceste conditii, nu este exclus ca in aceasta iarna sa creasca mortalitatea si morbiditatea in randul persoanelor in varsta, care nu mai au cu ce sa-si plateasca intretinerea", a spus Dumitru Cojanu.

Acesta a precizat ca in ultimele luni a depus numeroase memorii de protest atat la presedintie, cat si la guvern, cerand in paralel o intrevedere cu prim ministrul Emil Boc.

"Suntem profund indignati de refuzul constant al premierului Emil Boc de a ne acorda cateva minute din timpul dumnealui pentru a ne asculta nemultumirile si, eventual, pentru a gasi o solutie la problemele cu care ne confruntam. Refuzul domniei sale ne-a indarjit insa si mai mult, iar in saptamanile urmatoare vom stabili, impreuna cu celelalte federatii ale pensionarilor din Romania, calendarul viitoarelor actiuni de proteste", a mai spus presedintele Federatiei Nationale "Unirea".