Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au efectuat 14 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Vaslui si Galati, in vederea destructurarii unei grupari specializata in contrabanda cu tigari, formata din 15 persoane, cetateni romani si moldoveni, printre care se afla si un ofiter de frontiera.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, citat de Agerpres, la gruparea condusa de Mihov Petru au aderat si comisarul Florinel Iulian Olaru, ofiter specialist 1 in cadrul Biroului Supraveghere Control Trecere Frontiera - IJPF Vaslui, Andriuta Lucian si Cosug Traian, fost inspector, respectiv agent de politie in cadrul IJPF Vaslui - Sectorul Politiei de Frontiera Husi.

Beneficiind in mod direct de sprijinul celor trei, membrii gruparii au introdus, in perioada mai 2010 - octombrie 2011, in mod ilegal pe teritoriul Romaniei, insemnate cantitati de tigari.

Tigarile proveneau din Republica Moldova si erau introduse in tara prin alte puncte decat cele destinate controlului vamal, pe raza judetului Vaslui.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat, prin sustragerea de la plata taxelor vamale, este evaluat la aproximativ 1.400.000 lei.

Cercetarile au fost efectuate cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul IJPF Galati, Politia Municipiului Husi si lucratorilor din cadrul IJJ Galati.

Suportul tehnic a fost asigurat de catre SRI Galati si Vaslui.

Procurorii DIICOT au dispus retinerea pentru 24 de ore a cinci inculpati, la sediul DIICOT fiind audiate vineri 16 persoane.