Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, vineri, ca profesorul de sport Dan Octavian Visan, de la Liceul "Jean Monnet", sa fie arestat pentru 29 de zile, el fiind acuzat ca a intretinut relatii sexuale cu o eleva minora. Magistratii au admis recursul procurorilor si au anulat o decizie a Judecatoriei Sectorului 1, prin care profesorul a fost lasat in libertate, potrivit Agerpres.

Decizia magistratilor a fost luata cu majoritate de voturi, unul dintre cei trei judecatori votand ca profesorul sa fie liber.

Hotararea instantei este definita, iar profesorul va fi incarcerat.

In timpul judecarii recursului, reprezentantul Parchetului a declarat ca profesorul ar fi intretinut, in repetate randuri, la sfarsitul lunii octombrie, relatii sexuale cu eleva sa minora, in timpul unei excursii la Predeal, iar, din declaratiile martorilor, a reiesit ca profesorul i-a facut elevei avansuri in prezenta mai multor colege.

Profesorul Dan Octavian Visan le-a spus magistratilor ca, din punct de vedere moral, regreta enorm cele intamplate, dar ca fost "instigat, incitat si provocat" sa intretina relatii sexuale cu eleva sa.

Profesorul in varsta de 27 de ani a fost retinut de procurori pe 5 noiembrie, dupa ce pe numele sau a fost depusa o plangere penala de catre tatal unei eleve de 17 ani de la Liceul "Jean Monnet", care l-a acuzat ca ar fi violat-o, in timpul unei excursii la Predeal.