Purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Floreasca din Capitala, Bogdan Oprita, a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca este stabila starea de sanatate a senatorului Verestoy Attila, victima a unui accident rutier, urmand a fi evaluata posibilitatea unei interventii la pumn.

Senatorul UDMR Verestoy Attila a fost internat, in noaptea de joi spre vineri, la ora 0:15, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, purtatorul de cuvant al acestei unitati sanitare, Bogdan Oprita, afirmand ca parlamentarul a suferit mai multe fracturi in urma accidentului rutier in care a fost implicat.

Bogdan Oprita a spus ca Verestoy Attila are o fractura la gamba, o fractura la o mana (pumn) si o fractura de clavicula si va fi internat la Spitalul de Urgenta Floreasca.

Vineri dimineata, Oprita a declarat ca deocamdata Verestoy nu poate fi operat la gamba, intrucat are un hematom mare, iar pana la retragerea acestuia nu se va interveni.

Pe de alta parte, medicul a spus ca se ia in calcul interventia la mana, insa va fi evaluata starea de sanatate a lui Verestoy, apoi se va decide in aceasta privinta.

Doctorul Oprita spunea, joi seara, ca s-a luat decizia ca Verestoy sa fie adus la Bucuresti la cererea acestuia, mai ales ca la Cluj se afla un avion cu echipaj SMURD la bord, care a preluat si un copil cu arsuri, ce a fost transportat la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitala.

Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Cluj, Alma Brehariu-Bruja, din primele cercetari rezulta ca Verestoy Attila a intrat cu masina pe contrasens.

''Din primele cercetari s-ar parea ca soferul autoturismului, care circula din directia Cluj-Napoca inspre Oradea, a patruns pe contrasens, unde a intrat in coliziune cu un autotren'', a precizat Alma Brehariu-Bruja.