Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala au anuntat ca au dispus trimiterea in judecata a inculpatului Lazar Marcel Lehel, acuzat ca a spart conturile de email si de Facebook ale unor vedete din Romania. Procurorii afirma ca hackerul, cunoscut sub numele de "MICUL FUM" si "THEVEM THEVEN", a reusit sa intre in conturile de e-mail si conturile aferente platformei de socializare Facebook, apartinand unui numar de 25 de persoane, angajati ai unui trust media, precum si alte persoane publice.

Hackerul, in varsta de 40 de ani, este trimis in judecata pentru "săvârşirea a 25 de infracţiuni de acces fără drept la sisteme informatice, 25 de infracţiuni de modificare fără drept şi restricţionarea accesului la date informatice, 25 de infracţiuni de transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic şi 15 infracţiuni de violarea secretului corespondenţei".

Ce sustin procurorii DIICOT:

* In perioada octombrie 2010 - iulie 2011, hackerul a accesat fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail şi conturile aferente platformei de socializare Facebook, aparţinând unui număr de 25 de persoane, angajaţi ai unui trust media precum şi alte persoane publice.

* Lazar Marcel Lehal a restrictionat accesul utilizatorilor de drept la sistemele informatice şi a copiat în mod neautorizat informaţiile, fotografiile şi corespondenţa privată stocate în cadrul conturilor părţilor vătămate.

* Ulterior, el a divulgat conţinutul corespondenţei către public, prin intermediul reţelei de socializare, procedând la postarea pe conturile personale create special în acest scop - „MICUL FUM” şi „THEVEM THEVEN” - a unor informaţii şi date confidenţiale, respectiv fotografii, mesaje electronice şi alte discuţii private purtate de către părţile vătămate pe conturile de socializare şi aplicaţiile de chat.

DIICOT precizeaza ca a trimis cauza spre soluţionare Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti.

Micul Fum ataca conturile vedetelor

La mijlocul lunii iulie, HotNews.ro scria, citand Reporter Virtual, ca un hacker a spart adresele de e-mail ale mai multor vedete Pro Tv, folosindu-se de conturile lor de pe Facebook, dupa care le-a publicat pozele si mesajele private. "Mic Fumul" - asa cum se prezinta hackerul - a reusit sa pacaleasca mai multe vedete, printre care Corina Caragea, Roxana Cihulescu si Dragos Musetescu.

Mesajele private, unele intime, au fost postate pe pagina principala a hackerului, ca si pozele personale ale acestora, unele semi-nud.

Trustul a recomandat angajatilor sa nu foloseasca adresa de e-mail de serviciu pentru a-si face cont pe Facebook si sa seteze adresa de e-mail pentru a fi vazuta doar de ei si, bineinteles, sa nu aiba aceeasi parola la adresa de e-mail si contul de Facebook.

Pe contul de Facebook al hackerului au fost postate si cateva imagini cu Elena Basescu.