Aspectele privind comportamentul profesorului de educatie fizica de la Liceul "Jean Monnet" participant la excursie si a elevei implicate in incident sunt de competenta institutiilor specializate in cercetarea acestui caz, sustin reprezentantii Inspectoratului Scolar la Municipiului Bucuresti. Potrivit acestora, elevii care au savarsit abateri in excursia mentionata vor putea fi sanctionati cu scaderea notei la purtare, iar organizarea oricarei excursii pentru clasele V-XII ale liceului a fost sistata.

"Ca urmare a incidentului petrecut in perioada 28-30 octombrie 2011, in excursia organizata la Predeal in care au fost implicati un profesor de educatie fizica si o eleva de la Liceul Teoretic 'Jean Monnet', au fost luate urmatoarele masuri: la nivelul unitatii de invatamant s-a constituit o comisie de ancheta, care, in urma analizarii documentelor, a intocmit un raport ce a fost inaintat Consiliului de Administratie. Acest for a dispus sa ia act de demisia domnului profesor de educatie fizica, retragerea dreptului de a organiza excursii cu elevii profesoarei de religie, precum si atentionarea acesteia cu 'nota observatorie'", a declarat miercuri pentru Agerpres purtatorul de cuvant al ISMB, Marian Banu.

Potrivit acestuia, elevii care au savarsit abateri in excursia mentionata vor putea fi sanctionati cu scaderea notei la purtare, iar organizarea oricarei excursii pentru clasele V-XII ale liceului a fost sistata.

Totodata, Consiliul de Administratie a decis elaborarea unor reguli noi privind organizarea si desfasurarea excursiilor si taberelor scolare.

"Plecand de la evenimentul regretabil precizat mai sus, conducerea liceului a realizat si un plan de masuri pentru evitarea pe viitor a unor astfel de incidente. Dupa finalizarea anchetei aflate in desfasurare de catre organele competente, vor fi luate la nivelul liceului masurile care se impun", a afirmat Banu.