Presedintele UDMR, Hunor Kelemen, spune ca proiectul de buget pe anul 2012 ar putea fi trimis Parlamentului spre aprobare si dezbatere pe 25-26 noiembrie, pana atunci continuand discutiile in coalitie pe marginea bugetului, tinandu-se cont totodata de anumite constrangeri financiare.

"Acum am avut o prima discutie in coalitie, in prezenta ministrului de finante. Este o procedura normala, absolut fireasca. Am facut si agenda cand vom trimite proiectul de buget in Parlament si cand vom incepe dezbaterile in Parlament. Il vom trimite, probabil, pe 25-26 noiembrie in asa fel incat in perioada 28 noiembrie - 3 decembrie sa se depuna amendamentele si sa incepem pe 5 decembrie discutiile in comisiile de specialitate. Cam asta este agenda noastra", a declarat miercuri, pentru Agerpres, presedintele UDMR.

El a subliniat ca, in calitate de ministru al Culturii, a solicitat anumite sume in plus pentru continuarea investitiilor si proiectelor mari din domeniu, declarandu-se optimist ca se vor gasi, pana la urma, resursele financiare necesare pentru Ministerul Culturii.

"Noi astazi am discutat despre buget, despre venituri, despre cheltuieli si am discutat despre ordonatorii principali de credite dar ramane sa continuam discutiile pana la inceputul saptamanii viitoare si eu sunt convins ca vom gasi, acolo unde este musai sa gasim, resurse financiare. Dar nu trebuie sa exageram, caci sunt anumite constrangeri de care nu putem sa nu tinem cont. In acelasi timp, trebuie sa tin cont si in interiorul bugetului cum repartizam la ordonatorii principali de credite. Eu, la Ministerul Culturii, am solicitat sume in plus pentru a continua investitiile si proiectele mari de infrastructura culturala, de reabilitare a monumentelor istorice", a completat Kelemen.