Seful Politiei Romane, Liviu Popa, a declarat marti ca a cerut politistilor sa fie fermi si sa foloseasca armamentul atunci cand se impune, transmite Mediafax. Popa a spus ca ii indeamna pe ofiteri sa inlature teama ca, daca vor folosi armele, "se va intampla nu stiu ce", si i-a asigurat ca nu vor trebui sa faca multe rapoarte. Declaratiile sefului Politiei Romane au venit dupa ce o politista in varsta de 23 de ani din Mehedinti a fost injunghiata in abdomen in noaptea de sambata spre duminica de un barbat beat. Colegul femeii a tras sapte focuri de arma, din care trei l-au atins pe agresor. Ambii politisti au fost avansati in grad.

Seful IGPR, Liviu PopaFoto: Hotnews

Intr-o conferinta de presa in care a vorbit despre cazul de la Mehedinti, chestorul Liviu Popa le-a transmis politistilor: "Ii indemn la fermitate, sa inlature frica si teama ca, daca vor folosi armamentul, se va intampla nu stiu ce. Ii asigur ca nu vor trebui sa faca multe rapoarte".

Inspectorul general al Politiei Romane a spus ca inca de la numirea lui in functie le-a cerut politistilor sa fie fermi: "Aceasta fermitate se manifesta in foarte multe moduri, iar pe un palier important este folosirea armamentului atunci cand se impune. Armamentul nu a fost dat politistului pentru altceva. Am avut numeroase intalniri directe si prin videoconferinta in care le-am cerut politistilor, in virtutea prerogativelor, sa foloseasca armamentul".

Popa a anuntat ca atat politista ranita in timpul misiunii din localitatea mehedinteana Poroinita, cat si colegul ei care a tras cu arma pentru a-l imobiliza pe agresor au fost avansati de la gradul de agent la agent principal.