In a doua jumatate a anului 2012 exista o perspectiva pentru o usoara indexare a salariilor si pensiilor, insa Guvernul "nu va cadea in patima indexarilor" fara acoperire economica, a declarat marti premierul Emil Boc, citat de Mediafax: "Daca la anul lucrurile nu se vor inrautati in Europa si in lume, pentru ca depindem de ceea ce se intampla in jurul nostru, exista o perspectiva, in a doua jumatate a anului viitor pentru o usoara indexare a salariilor si a pensiilor, dar acest lucru il vom putea confirma sau infirma abia in luna mai 2012".

Potrivit primului ministru, Guvernul "porneşte prudent" cu bugetul pe anul viitor, pentru că nu vrea să compromită stabilitatea macroeconomică a României şi nu vrea să se întâmple ceea ce se întâmplă în Grecia şi în Italia.

"Dacă există resurse financiare se realizează indexările, dacă nu, nu. Am păţit-o în 2008, când politicieni iresponsabili au mărit peste noapte salariile şi pensiile fără să aibă acoperire în economie şi am suferit doi ani consecinţe. Actualul guvern nu va cădea în nicio patimă de acest fel şi nu va compromite stabilitatea României", a declarat premierul.

Premierul Emil Boc participă, alături de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, la deschiderea lucrărilor la şantierul autostrăzii Orăştie - Sibiu.

Bugetul pe 2012 nu include majorări de salarii şi pensii deoarece Guvernul nu s-a "repezit" pe un scenariu optimist, iar dacă datele economice care vor fi analizate în aprilie-mai sunt pozitive va fi decisă indexarea acestora "cu un anumit procent" prin ordonanţă de urgenţă, afirmase, vineri seară, premierul Emil Boc: "Nu vom aborda bugetul din 2012 în termeni electorali. Nu ne repezim la majorări de salarii şi pensii".