Lucrarile de amenajare a Pietei Universitatii vor fi gata in iunie 2012, a declarat luni arhitectul sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu, la decernarea premiilor pentru concursul de amenajare a acestui spatiu public.

Proiect castigator_1Foto: OAR

Patrascu spune ca Bucurestiul va inregistra un record mondial cu aceasta lucrare, care se va termina in doar cinci luni de la anuntarea rezultatelor concursului de arhitectura.

Lucrarile vor fi executate de Primaria Capitalei, care amenajeaza si parcajul subteran de la Universitate, in parteneriat public privat.

Lucrarile vor incepe in martie 2012 si vor costa aproximativ 500.000 euro. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, prezent si el la eveniment, a declarat ca va organiza concursuri de arhitectura si pentru celelalte spatii publice importante din oras. "Concursul de arhitectura trebuie sa devina o practica", a spus Oprescu.

Referitor la proiectul castigator, atat primarul Capitalei, cat si arhitectul sef Gheorghe Patrascu au declarat ca este foarte bun si i-au felicitat pe castigatori - o echipa internationala alcatuita din arhitecta Ambra Fabi, Simona Dirvariu si Carole Lenoble.

Concursul a fost organizat de Ordinul Arhitectilor din Romania, in parteneriat cu Primaria Capitalei, rezultatele fiind publicate la inceputul saptamanii trecute.