Politistii de frontiera din cadrul IJPF Maramures au descoperit 40 de baxuri cu tigari de provenienta ucraineana introduse ilegal in Romania cu ajutorul unui motodeltaplan, transmite Agerpres. Politistii au retinut doua persoane implicate contrabanda cu tigari.

Potrivit informatiilor, pe Varful Rotundu din muntii Ignisului, la o altitudine de peste 1.200 metri, politistii de frontiera au observat doi barbati suspecti. Unul dintre ei, Andrei T (21 ani) a fost retinut, in timp ce celalalt a fugit in padure, profitand de intuneric si terenul muntos impadurit.

Dupa cateva minute, politistii de frontiera au mai retinut o persoana, Andreea T (21 ani), care se deplasa catre suspecti cu un autoturism de teren.

Pe timpul actiunii, politistii au observat un aparat de zbor, care la aproximativ 400 m de locul unde au fost retinute cele doua persoane a lansat 10 colete invelite in folie de culoare neagra. Motodeltaplanul s-a indreptat spre Ucraina.

In zona respectiva au mai fost descoperite inca 30 de colete ambalate in folie de culoare neagra, identice cu cele lansate din aparatul de zbor.

Cele doua persoane retinute au fost duse sediul sectorului politiei de frontiera pentru cercetari.

Politistii au descoperit, in urma inventarierii celor 40 de colete, ca ele contineau aproximativ 20.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana. Valoarea tigarilor este de aproximativ 174.000 lei.

Cercetarile sunt continuate de catre politistii de frontiera.

Autoritatile ucrainene au fost informate in legatura cu acest caz.