Guvernul nu va acorda anul viitor cupoanele sociale abia introduse cu noua lege a educatiei, destinate familiilor cu venituri reduse care au copii prescolari, va sista indemnizatiile pentru revolutionari si va limita reducerile de tarife si gratuitatile la transport, releva un document guvernamental, anunta Mediafax.

Masurile vor fi incluse in politica Guvernului in domeniul asistentei sociale, cu obiectivul de redimensionare a masurilor de protectie sociala pentru familiile cu nevoi speciale si dinamizarea masurilor active de "solidaritate familiala".

Conform documentului, masurile avute in vedere de Executiv sunt neacordarea cupoanelor sociale pentru sprijinirea educatiei timpurii, neacordarea indemnizatiilor prevazute de lege pentru luptatorii remarcati prin fapte deosebite in Revolutia din decembrie 1989 si reduceri de tarife sau gratuitati numai in limita a trei calatorii dus-intors sau sase calatorii simple la facilitatile de transport, fara sa fie precizat despre ce tip de transport este vorba.

Conform legislatiei actuale, pensionarii beneficiaza de reduceri la achizitionarea de tichete pentru transportul feroviar in limita a trei calatorii dus-intors in fiecare an, in timp ce pensionarii care au lucrat la CFR au dreptul la 12 calatorii dus-intors. Membrii de familie ai salariatilor CFR beneficiaza la randul lor anual de 12 calatorii gratuite pe calea ferata dus-intors, iar cei ai pensionarilor, de 6 calatorii gratuite pe calea ferata, dus-intors, anual.