Personalul medical din sectiile de nasteri este gata sa raspunda vineri cererilor pentru interventii cezariene facute de mamele dornice sa profite de norocul adus de aceasta zi. Preotii din capelele din Las Vegas se pregatesc sa casatoreasca astazi in jur de 3 500 de cupluri. Motivul este chiar data - 11.11.2011. Alinierea rara a acestor numere, careia i se acorda o putere neobisnuita, a atras nu doar atentia astrologilor si numerologilor, ci si a populatiei generale.

Ceremonie in Kuala Lumpur (11/11/11)Foto: Reuters

Numerologii si alti specialisti in ezoterism cauta in acesta concordanta a calendarului si a ceasului (ora 11:11, ziua 11.11.11 ), care se produce o data pe secol, existenta unor semne deosebite. Unii vorbesc despre energii neobisnuite, armonie universala, sau chiar avertismentul unui eveniment nefast. Multi oameni au ales sa sarbatoareasca aceasta zi si sa profite de norocul pe care se presupune ca ea l-ar putea aduce. Autoritatile statului si alte institutii sufera consecintele.

11/11/11 este una dintre ultimele zile binare ale secolului (zi caracterizata de cifrele 0 si 1) si, precum in cazul oricarei date aparent iesite din comun, este acompaniata de predictii variate, scrie Huffington Post. In consecinta, oficialii egipteni au decis sa restrictioneze vineri accesul la marile piramide de la Gizeh pentru a evita posibila desfasurare a unor "ritualuri ciudate", potrivit Breitbart.

Lasand la o parte superstitiile si predictiile, medicii sunt in masura sa aprecieze ca ziua de vineri va fi una foarte ocupata pentru sectiile de nasteri ale spitalelor. Potrivit Reuters, numarul de cereri de interventii cezariene, programate pentru ziua de vineri, din spitalele sud coreene a crescut cu 20%. Ziua de 11 noiembrie reprezinta echivalentul sud-coreean al Zilei Indragostitilor. In plus, fiecare cetatean coreean are un numarul de inregistrare format din 13 cifre, dintre care primele sase corespund datei nasterii. Medicii suspecteaza ca unul dintre motivele crestererii cererilor este obtinerea unui numar de identificare care sa inceapa cu "111111", un fenomen asemanator observandu-se in fiecare an, la inceputul lunii ianuarie.

Tendinta se observa si in spitalele din India, scrie The Telegraph, unde mamele care se apropie de termen si-au programat interventia pentru aceasta data. Spitalele din New Delhi si Mumbai au confirmat ca sunt coplesite de cereri pentru operatii cezariene. Ziua de 11.11.2011 pare sa fie privita cu ochi buni in India, unde astrologia si numerologia sunt factori cheie in alegerea datelor importante din viata unei persoane, precum ziua nuntii, a unei intalniri de afaceri si, se pare, a nasterii copilului.

Fenomenul s-a raspandit si in Statele Unite. Inca din luna februarie, presa scria ca unele femei si-au planificat sa ramana insarcinate de Valentine's Day astfel incat data nasterii bebelusului sa fie pana in mijlocul lunii noiembrie. Una dintre utilizatoareale portalului babycenter.com a scris ca si-a planificat sarcina pas cu pas, de la conceptia programata in Ziua Indragostitilor, pana la procedura cezariana programata pentru 11 noiembrie, scrie ABC NEWS.

Mii de persoane s-au indreptat vineri catre Las Vegas pentru a se casatori in ziua de 11/11/11. In jur de 3,500 de cupluri americane au aplicat pentru obtinerea unei licente de casatorie in Districtul Clark, de care apartine Las Vegas, pentru a se casatori in decursul zilei de vineri. Potrivit convingerilor, data este una norocoasa si va contribui la fericirea casniciei, scrie MSNBC.com. Raspunzand cerintelor pietei, capelele din capitala cazinourilor au pregatit pachete speciale pentru aceasta ocazie, aducand personal aditional pentru a face fata numarului mare de ceremonii, neobisnuit pentru o zi de vineri. Fenomenul este inregistrat nu doar in Las Vegas si in alte orase americane, ci in si in alte tari.