Comisia de cercetare de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a admis cererea Agentiei Nationale de Integritate (ANI) de sesizare a instantei de judecata pentru confiscarea unei averi nejustificate de peste 700.000 de euro in cazul fostului sef al Garzii Financiare Bucuresti Stelica Constantin (fost Barna), relateaza Agerpres.

Pe 4 iulie 2011, ANI a constatat existenta unei diferente semnificative de 3.111.257 lei (aproximativ 740.776 euro) intre averea dobandita si veniturile realizate de catre Stelica Constantin (fost Barna) in perioada exercitarii functiilor de consilier general in cadrul Primariei Municipiului Bucuresti (2004 - 2008), consilier local in cadrul Consiliului Local Otopeni (2008 - prezent) si comisar sef/director coordonator al Sectiei Garzii Financiare Bucuresti (2009 - 2011).

Potrivit unui comunicat ANI, veniturile totale obtinute de Stelica Constantin in perioada exercitarii celor trei functii au fost de 315.583 lei, iar averea detinuta si pentru care au fost identificate parti de natura nejustificata, conform datelor inscrise in evidentele fiscale, este de 3.426.840 lei.

ANI a sesizat Comisia de cercetare de pe langa Curtea de Apel Bucuresti in vederea inceperii actiunii de control cu privire la averea dobandita si veniturile realizate de Stelica Constantin, precum si constatarea starii de incompatibilitate.

Persoana a carei declaratie de avere a fost supusa evaluarii, fiind identificate diferente semnificative, este considerata incompatibila.

In luna iunie 2001, presedintele ANAF, Sorin Blejnar, l-a demis pe seful Garzii Financiare Bucuresti, Stelica Constantin, cu trei zile inainte de expirarea mandatului.